FORREST HILL – RIVER OF STARS

Iets meer dan twee jaar geleden recenseerde ik op deze pagina’s het tweede album “ShadowLight” van de Amerikaanse singer-songwriter en ecologist Forrest Hill uit San Francisco Bay, Californië. Die plaat was de opvolger van “Rust”, zijn in 2016 uitgebrachte debuutalbum als soloartiest. In de voorafgaande decennia was hij lid van de door hemzelf opgerichte funkrockgroep ‘Judy’s Tiny Head’ uit Boston, Massachusetts. Op zijn soloplaten transformeerde hij echter van het ruigere funkrockgenre naar de wat rustigere folk- en Americana-stijl.

Zo gaat hij nu ook verder op zijn derde soloalbum “River Of Stars” waarop elf nieuwe nummers van zijn hand te vinden zijn. Net als op zijn vorige plaat zorgen Mark Clifford op piano en keyboards, Max Judelson op basgitaar en Jason Slota op drums voor de belangrijkste instrumentale begeleiding. Het backing vocals werk op deze songs werd ook nu weer verzorgd door zijn echtgenote Erika Tietjen en haar zussen Chloe en Rachel.

Forrest Hill schrijft en zingt door de band genomen vrij optimistisch klinkende songs zoals opener “Million Miles”, “New Horizon” en het op de eerste video in een live-uitvoering te horen singletje “Guardian Angel”. Maar af en toe neemt hij ook zijn toevlucht tot een rustigere ballad zoals in het op de tweede video gebrachte nummer “A Part Of Me” of in de songs “Perfect One”, “Sacred Ground” en albumafsluiter en titeltrack “River Of Stars”.

Zoals op zijn twee vorige albums brengt Forrest Hill ons ook nu weer een zorgvuldig en professioneel afgewerkt album met uitsluitend vlotte liedjes die catchy zijn en deugen. Ze zullen ongetwijfeld voor sfeervolle momenten in uw huiskamer gaan zorgen bij beluistering van deze cd.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rehegoo Music Group

video