THURSTON HARRIS – LITTLE BITTY PRETTY ONE

Misschien zegt het liedje “Little Bitty Pretty One” u niet meteen iets, maar luister dan eerst eens naar de eerste video bij deze recensie en u zult meteen de melodie van deze aanstekelijke rock’n’roll-klassieker herkennen. De vertolker van dit nummer is Thurston Harris die toen in september 1957 de leadzanger was van de formatie ‘The Sharps’ waarmee later ook nog de songs “I Hope You Won’t Hold It Against Me”, “Do What You Did” en “I’m Asking For Forgiveness” werden opgenomen en uitgebracht.

Maar daarna verkoos Thurston Harris om resoluut voor een solocarrière te gaan die echter nooit heeft opgeleverd wat hij ervan had verwacht. Toch resulteerde dit in een hele reeks singles die werden uitgebracht. Het Britse retrolabel ‘Jasmine Records’ heeft alle 35 liedjes van Thurston Harris uit de periode 1957 tot 1962 nu gebundeld op één cd die “Little Bitty Pretty One” heet naar zijn grootste hit.

In dit uitgebreide aanbod vinden we nog enkele prachtliedjes terug zoals de door hemzelf geschreven songs “I’m Asking For Forgiveness”, “Be Baba Leba” (zie 2e video) en “You’re Gonna Need Me”, naast een knappe coverversie van het swingende “Over And Over” van Bobby Day die eerst ook “Little Bitty Pretty One” had geschreven en gezongen. Daarnaast bracht Thurston Harris ook soulvolle versies van de door Otis Blackwell geschreven nummers “In The Bottom Of My Heart”, “Hey Little Girl”, “Slip-Slop” en “I’d Like To Start Over Again”.

Thurston Harris werd in Indianapolis, Indiana geboren in juli 1931 en hij overleed amper 58 jaar later in april 1990 in Pomona, Californië aan de gevolgen van een hartaanval. Blijkbaar was zijn lange verblijf in de muziekbusiness naast zijn drie huwelijken toch te stresserend voor hem geweest, want hij zocht eind jaren ’60 en begin jaren ‘70 sporadisch ook zijn toevlucht tot drank en drugs wat hem zowel in het ziekenhuis als in de gevangenis heeft gebracht. Maar zijn mooie muzikale nalatenschap kunnen ze ons toch niet meer afnemen, met onze oprechte dank aan het geweldige platenlabel ‘Jasmine Records’.

(valsam)

 


TRACKLIJST:
1. LITTLE BITTY PRETTY ONE (with The Sharps)
2. I HOPE YOU WON'T HOLD IT AGAINST ME (with The Sharps)
3. DO WHAT YOU DID (with The Sharps)
4. I'M ASKING FOR FORGIVENESS (with The Sharps)
5. I'M OUT TO GET'CHA
6. BE BABA LEBA
7. ONLY ONE LOVE IS BLESSED
8. SMOKEY JOE'S
9. OVER AND OVER
10. YOU'RE GONNA NEED ME
11. TEARS FROM MY HEART
12. OVER SOMEBODY ELSE'S SHOULDER
13. I HEAR A RHAPSODY
14. PURPLE STEW (with The Masters, featuring Rufus Hunter)
15. YOU DON'T KNOW HOW MUCH I LOVE YOU
16. IN THE BOTTOM OF MY HEART
17. HEY LITTLE GIRL
18. MY LOVE WILL LAST
19. RUNK BUNK
20. BLESS YOUR HEART
21. SLIP-SLOP
22. PARADISE HILL
23. RECESS IN HEAVEN
24. MOONLIGHT COCKTAILS
25. FINE, FINE FRAME
26. CROSS MY HEART
27. TELL ME SO
28. SEND ME SOME LOVING
29. ONE SCOTCH, ONE BOURBON, ONE BEER
30. I'D LIKE TO START OVER AGAIN
31. MR. SATAN
32. GODDESS OF ANGELS
33. QUIET AS IT'S KEPT
34. POOP-A-LOOP
35. SHE'S THE ONE

Artiest info
Website  
 

Label: Jasmine Records