SECOND HAND MOJO – AFTER MIDNIGHT (EP)

‘Midwest Rock With A Southern Fried Flare’ is een definitie die door de muziekpers werd bedacht voor de sound van de Amerikaanse rock’n’roll-groep ‘Second Hand Mojo’ uit Detroit en omgeving in de staat Michigan. Melodieuze swampbluesrock vormt de basis van hun rockliedjes waarvan ze er zes hebben verzameld op hun recent verschenen debuutplaat, een ep-tje dat “After Midnight” heet.

Zanger Chuck Riepenhoff, gitarist Vern Springer, bassist James Hampton, drummer Scott Brokaw en keyboardsspeler Marq Andrew ‘Q’ Speck zijn nog niet zo lang samen aan het spelen onder de groepsnaam ‘Second Hand Mojo’, maar met hun dynamische en energieke optredens in Detroit en omringende steden hebben ze intussen toch al een stevige reputatie uitgebouwd.

Hoe het werk van dit kwintet klinkt kunt u misschien best ervaren door te luisteren naar de twee video’s met songs uit dit minialbum. Het gaat om de rockballad “All About You” en het slotnummer “Saturday Night”. De albumtitelsong “After Midnight” en ook het later volgende in jaren ’80-stijl gebrachte rocknummer “Hold On” drijven beiden op een stevige bas- en drumbeat waar de gitaren nog een stevig laagje bovenop posteren.

Het vijfde liedje (en dus niet het laatste) op deze plaat heet “One Last Song” en is de meest rustige track, waardoor zanger Chuck Riepenhoff het best kan laten horen dat hij over een mooi en solide stemgeluid beschikt. Meestal duren nummers in dit muziekgenre vrij lang, maar hier komt er al na 26 minuten een einde aan deze zes songs tellende plaat, een album dat de fans van de sound van bands als ‘Black Crowes’ of ‘Bon Jovi’ best wel zal kunnen plezieren.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Candy Red / Wagram
Distr.: PIAS Belgium

video