MATTHEW AUSTIN HUNT – MATTHEW AUSTIN HUNT

‘Houston, we have a problem!’ is één van de bekendste uitspraken uit de ruimtevaartgeschiedenis, gemaakt door de astronauten van de ‘Apollo’ 13-missie. Maar Houston, Texas heeft ook heel wat nieuw aanstormend muzikaal talent in huis zoals singer-songwriter Matthew Austin Hunt. Hij was er al bij op zeer jonge leeftijd, geïnspireerd door de eerste gitaar die hij op 7-jarige leeftijd van zijn grootvader kreeg. Daarenboven werd de liefde voor muziek hem ingelepeld door de platen die zijn vader speelde.

Eens de volwassen leeftijd bereikt en als net afgestudeerde aan de Amerikaanse ‘Texas A&M’-onderzoeksuniversiteit begon hij zijn muziek live te spelen als lid van de ‘Fighting Texas Aggie Band’. Daarna volgde een periode in zijn leven waarin werd getrouwd, kindjes verwelkomd en in de business gewerkt, maar nu vond hij het moment gekomen om zich eens volledig op de wereld van de muziek te smijten en dat deed hij dan ook met de release van zijn debuutalbum dat hij simpelweg naar zichzelf vernoemde.

Matthew Austin Hunt opteerde voor de folk- en countrymuziek en componeerde daarvoor tien liedjes die op zijn eerste plaat zijn terechtgekomen. De gebruikelijke thema’s voor dit soort muziek zijn te vinden in de liefde met hartepijn en verlies, maar ook meer sociale getinte thema’s als verslavingen en vaderlandsliefde komen in zijn songs aan bod. De tweede single die uit dit album werd gelanceerd was het nummer “American Made”, maar nog veel meer patriotistisch is de song “My Dear Friend” (zie 1e video) waarin hij zijn landgenoten eert die hun leven hebben gegeven in allerlei conflicten over de hele wereld.

De eerste single die uit deze cd is verschenen was echter het mooie, romantische liefdesliedje “Bye London Bye” dat u via de tweede video kunt beluisteren. Deze song gaat over een meisje waarop hij verliefd werd in de straten van de Britse hoofdstad. Matthew Austin Hunt brengt op deze plaat een mooi variërende mix tussen akoestische ballads zoals “Bye London Bye”, “Close To Me”, “The Day I Met You”, “Let Me Breathe”, “Shade Of Grey” en “My Dear Friend” en anderzijds meer uptempo gespeelde countryrocksongs in “American Made”, “Open Book”, “Drip By Drip” en “We Can Dream”.

Als debuutplaat kunnen we dit album “Matthew Austin Hunt” meteen in de categorie ‘veelbelovend voor de toekomst’ onderbrengen. Het is nu aan hem om te bewijzen dat hij ons vertrouwen verdient door een even goede of nog betere opvolger klaar te stomen die we ergens midden volgend jaar hopen te verwelkomen. Tot dan zullen we het vlotjes met zijn uitstekende debuutalbum uitzingen.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Edgewater Music Group

video