SOHNARR – CORAL DUSK

Violiste Patricia Vanneste draait al zo’n vijftien jaar mee in de Belgische muziekwereld. Ze is vooral gekend als mede-oprichtster van de indierockgroep ‘Balthazar’ in 2004 maar ze besloot om andere horizonten te gaan verkennen in 2018. Die nieuwe horizonten lagen in het Hoge Noorden in de landen Noorwegen en Zweden met zijn afgelegen herfstkleurige bossen en uitgestrekte meren en fjorden. Het was voor haar de ideale plaats om eigen nummers te gaan componeren en op te nemen voor haar soloproject dat de naam ‘Sohnarr’ kreeg.

Op het debuutalbum “Coral Dusk” nam ze gedurende een twee maanden durende trip in die ongerepte natuur met enkel een microfoon en een laptop acht ‘soundscapes’ op die proberen om de rustgevende sfeer van die Scandinavische omgeving te laten reflecteren in de muziek. Er werd voor de release van deze cd al een eerste single gelanceerd met het op de eerste video te beluisteren tien minuten durende nummer “Melomania”.

Met “Östmark”, “The Mermaids Of Bergsjøn” (zie 2e video) en “Playing Hard To Get” staan er drie geheel instrumentale tracks op “Coral Dusk”. We horen Patricia’s stem voor het eerst in het nummer “11.10” en in het daaropvolgende “Radar”. De andere sfeervolle en rustgevende gezongen nummers zijn “The Road”, “Melomania” en de met piano ingeleide albumafsluiter “Tiptoe”. De luisteraar wordt in al deze tracks meegezogen in de eenzaamheid en de stilte van de natuurlijke omgeving waarin ze werden opgenomen. Het zichzelf herontdekken kan in zo’n indrukwekkende landschap optimaal gebeuren en dat is voor Patricia Vanneste misschien wel het belangrijkste resultaat van dit muzikale project.

(valsam)

 

14 oktober 2020: Handelsbeurs, Gent


 

Artiest info
Website  
 

Label: PIAS

video