EARL – COWBOY STATE OF MIND

 

Bij het horen van cowboydeuntjes denken we onvermijdelijk eerst aan Amerikaanse artiesten, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Dat bewijst de Britse singer-songwriter Stuart Earl uit Stroud in het graafschap Gloucestershire in het zuidwesten van Engeland. Zijn liefde voor de akoestische country- en Americanamuziek is er altijd al geweest en dat bewijst hij met de liedjes die op zijn vier tot op heden uitgebrachte albums te horen is.

Hij debuteerde destijds in 2001 onder de naam ‘EARL’ met een plaat “My Name Is Earl – The Album” waarin hij zichzelf en zijn liedjes beleefd kwam voorstellen. Daarna volgden de albums “Peanuts And Monkeys” uit 2013 en de conceptplaat “Jesse James” uit 2018 over de grootste Amerikaanse cowboycrimineel uit de 19e eeuw.

Nu komt ‘EARL’ met zijn vierde plaat “Cowboy State Of Mind” op de proppen, een album waarop hij dertien nieuwe eigen composities heeft verzameld en zelf voor het bespelen van de meeste instrumenten tekende. Er was hier en daar echter wel wat muzikale hulp in de opnamestudio, afkomstig van Lyndon Webb op elektrische gitaar, basgitaar en keyboards. De verfijnde mondharmonicaklanken op de albumtiteltrack “Cowboy State Of Mind” (zie 2e video) werden ingespeeld door Mark Cole en voor de op de eerste video te beluisteren song “The Old Man By The Sea” speelden Al Thomas op gitaar, Charlie Kyte op basgitaar en Ben Loughlin op drums mee. Gelukkig maar is dit niet de originele versie van Dana Winner’s schlager “De Oude Man En De Zee”.

De songs op deze plaat kunnen ongetwijfeld wedijveren met vergelijkbare liedjes uit de hedendaagse Amerikaanse countryscène en dat bewijst Stuart Earl hier ondermeer met de rockende nummers “It Ain’t Over”, “Rise” en “Not Good Enough”. Daarnaast konden we ook genieten van de knappe countrytearjerker “Waiting For The Heartache”, het bluesy “Do The Right Thing” en “Bookends” en het door ukeleleklanken ingeleide “Make the Wheels Go Round”.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: EARL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Acoustic Records

video