THE FULLERTONES – STAY ELECTRIC

 

In het mooie Toscane zag in 2017 -nadat zanger/gitarist Francesco Bellia en gitarist Lou Leonardi elkaar troffen tijdens het Torrita Blues Festival 2017, waar ze beiden waren om Doye Bramhall II te zien- The Fullertones het licht. Het is een vierkoppige band die (ik citeer kort) “met een sterke elektrische ziel, die met bewustzijn en een flinke dosis originaliteit heen en weer beweegt tussen vintage en moderne klanken”. Ze namen in hetzelfde jaar ‘Live @ the Tribe’ op en openden een jaar later, in 2018 op het prestigieuze podium van het Torrita Blues Festival voor Britse iconische rockers, The Animals.

We zijn ondertussen al drie jaar verder. De concrete plannen voor een eigen album kwamen er terwijl Leonardi op vakantie was in Californië, waar hij jamde met gitarist Volker Strifler (Ford Blues Band) en in contact kwam met de Iers-Amerikaanse singer-songwriter Shana Morrison (dochter van, jawel Van the Man!). Met eigen nummers trokken Francesco Bellia (zang), Lou Leonardi (gitaar), Lorenzo Alderighi (bas) & Matteo D’Alessandro (drums) ondertussen de studio in, om hun debuutalbum ‘Stay Electric’ (tijdens de Covid-maanden en met de hulp van crowdfunding) op te nemen en daarna, dit jaar eind juni uit te brengen. Speciale vermelding hier nog voor D'Alessandro die, in de Epidauro Studio bij Music Tribe in Tavarnelle, onberispelijk heeft gezorgd voor het hele opname- en mixgedeelte van het album en Leonardi die het grafische gedeelte heeft gecreëerd.

Het resultaat van een lang werkjaar is een album met negen originele nummers, dat de smaak en stijl van de band weerspiegelt hun passie voor de blues uitstraalt. Debutant ‘Stay Electric’ opent met “Fairyland”, een broeierig nummer met een afgemeten, aanstekelig blues-riff, waarin het in het fictief verhaal gaat over een man die zijn vrouw verliest omdat ze hem bedriegt. In “Wise Up” voel je de spanning stijgen en in “Deal with the Devil” neemt het viertal het op tegen de duivel. Leonardi legt uit: "Ik neem de plaats van Robert Johnson in op het kruispunt en ontmoet de duivel...". Het wordt daarna heel rustig op de mooie, dromerige slow blues “Way Down”. Leonardi schreef het nummer over de tijd dat hij (Bellia) opgroeide zonder zijn overleden moeder. In de shuffle “Sheep Dogs” is de moeilijke relatie met zijn ex-baas het onderwerp en “Can You Hear Me” -zowat mijn favoriete nummer- gaat voluit rocken. Het titelnummer “Stay Electric” klinkt heel hoopvol en “Two Steps” erg emotioneel. Het is een boodschap aan Leonardi’s tienerzoon waarin hij hem vertelt hoe hij zijn leven heeft veranderd, de ogen heeft geopend en geholpen heeft de belangrijke dingen in het leven te zien. Het album sluit dan af met “I Believe” waarin de band zingt over moeilijke tijden.

‘Stay Electric’, het debuutalbum van The Fullertones, is een album om in één adem naar te luisteren en, met gesloten ogen, jezelf onder te dompelen in de nieuwe wereld van The Fullertones die het ontdekken méér dan waard is.

“ ‘Stay Electric’, l'album di debutto di The Fulldertones, è un album da ascoltare in un colpo solo e, con gli occhi chiusi, immergerti nel nuovo mondo di Fullertones che vale la pena scoprire… “ (ESC for Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE FULLERTONES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Album track list: 01. Fairyland – 02. Wise Up – 03. Deal With The Devili – 04. Way Down – 05. Sheep Dogs – 06. Can You Hear Me – 07. Stay Electric – 08. Two Steps – 09. I Believe / Words/music © 2020 by: Lou Leonardi & The Fullertones - Produced by: Lou Leonardi & The Fullertones | Album line-up: Francesco Bellia: vocs / Lou Leonardi: guitar / Lorenzo Alderighi: bass / Matteo D’Alessandro: drums

Discography The Fullertones: Stay Electric [2020] | Live @ the Tribe [2017] |

Artiest info
Website  
 

Label: Il Popolo del Blues

video