WATKINS HARP – BOONDOG QUIP

 

Ondanks de foto van één man op de albumhoes “Boondog Quip” van ‘Watkins Harp’ gaat het hier niet over één artiest maar wel over een Canadese duo singer-songwriters uit Kingston, Ontario die al sinds meerdere decennia aan de weg naar succes timmeren. Het zijn Rob Watkins en Tom Harpell die hun krachten bundelden om samen platen op te nemen als ‘Watkins Harp’.

Ze deden dat in totaal op zo’n tiental albums met in 2014 het titelloze album “Watkins Harp” als laatste realisatie. De plaat “Boondog Quip”, die we hier van naderbij bekijken, is daarvoor de langverwachte opvolger die tot stand kwam nadat het duo een platencontract tekende met het Engelse label ‘Revolver Records’. Ze componeerden hiervoor samen twaalf nieuwe liedjes in de Americana- en alt.countrystijl en ze stuurden voorafgaand aan de release van deze plaat een eerste single de wereld in met het op de eerste video te beluisteren liedje “Love”.

Soms menen we referenties te moeten trekken met het oudere werk van ‘The Everly Brothers’, vooral bij het horen van de nummers “Steal Your Heart”, het van jodelklanken voorziene “Sweet Stuff”, “Black And Blue” en de tweede single “That Little Girl” die u op de tweede video kunt horen. Maar in andere songs zoals “Anne-Marie”, “Cherry Tree” en “Cold, Cold, Cold” brengt ‘Watkins Harp’ toch veel meer een eigen sound.

Rob Watkins en Tom Harpell hebben vooral veel plezier bij het creëren van nieuwe liedjes en ze hopen daarbij dat één of ander nummer misschien door een artiest wordt opgepikt voor een leuke coverversie. Wat ons betreft hoeft dat echter niet zo te zijn want hun harmonieuze samenzang is naar ons gevoelen sterk genoeg om een geheel eigen weg naar de countryhitlijsten te maken.

(valsam)

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: WATKINS HARP
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Revolver Records

video