CHALWA – NEW ROOTZ 2020

‘Chalwa’ is de groepsnaam van een achttal muzikanten uit Asheville, North Carolina die al gedurende zo’n 15 jaar hun reggaedeuntjes ten gehore spelen van iedereen die het horen wil. Leadzanger en gitarist Dennis Berndt, gitaristen Tim Marsh en Evan Ackerman, bassist Dusty ‘D-Train’ Brown, drummer Joshua Lyn, percussionist Nethali Percival, toetsenist Bernard Carmen en saxofonist Jason Hazinski hebben net een nieuwe plaat opgenomen en uitgebracht onder de titel “New Rootz 2020”.

Op de eerste video kunt u al even genieten van de vrolijke albumopeningstrack en eerste single “Cool Mountains” en ook het volgende nummer op de plaat “Little Darlin’” hebben we voor u op de tweede video weerhouden. Zoals toepasselijk voor reggaemuziek zitten er in alle negen nummers op “New Rootz 2020” de ‘good vibes’ die bij dit muziekgenre thuishoren. De songs vormen een verzameling van de beste nummers die de band gedurende het voorbije decennium heeft geschreven en gespeeld. Ze laten ons stuk voor stuk toe om de positieve connecties met reggaeland van oorsprong Jamaica in deze muziek terug te horen.

‘Chalwa’ laat weten dat ze in de volgende maanden nog twee singles uit dit album willen releasen en dat er ook al hard gewerkt wordt aan een nieuwe plaat die hopelijk ook dit jaar nog op de markt zal verschijnen. Voor de nog uit te brengen singles tippen wij graag op de voor deze harde coronatijden toepasselijke nummers “Slow It Down” en het optimisme brengende “Nice Day”. Met het nummer “Giving Thanks” wordt dit hoop uitstralende album van ‘Chalwa’ afgesloten, maar geen dank: het was voor ons sowieso een waar genoegen.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: New Rootz Studio

video