FLEVANS – ACCUMULATE

Achter de artiestennnaam ‘Flevans’ gaat Nigel Evans schuil, een 42-jarige Britse muzikant, DJ en producer uit Brighton die zijn muzikale leven heeft gewijd aan het creëren en opnemen van funky soul- en dancetracks. Zo is dat ook nu weer het geval voor zijn kersverse nieuwe plaat “Accumulate” waarvoor elf nummers in deze muziekstijl werden weerhouden.

Vaste bandleden van ‘Flevans’ zijn naast Nigel Evans ook Greg Houghton en George Cooper, maar omdat geen van allen het zangwerk voor zijn rekening kon of wenste te nemen werden er enkele gastvocalisten uitgenodigd voor de opname van de plaat in de studio. Voor “Accumulate” is dat zangeres Laura Vane (ook actief bij Cee Lo Green en MJ Cole) die dit werk uitstekend heeft afgeleverd voor vijf van de elf tracks, zijnde de funky nummers “Hold Your Hands Up”, “Realisation”, “Mr. Right” (zie 1e video), “Ten Feet Fall” en de sfeervolle albumafsluiter “Fireblanket”.

Ook zanger Scooby Jones die eerder backing vocals deed voor o.a. Ed Sheeran en ‘Black Eyed Peas’ mag zich van zijn allerbeste zijde laten horen in de twee nummers “Ambition Like Cream” en de ballad “Oh Bernice”. De resterende nummers op het album zijn vooral instrumentale dancetracks met “Moving On” (zie 2e video), “Power Rocks You” en “Speculate”, maar voor het soulvolle nummer “Silly Games” mocht John Turrell (van ‘Smoove & Turrell’) achter de microfoon plaats nemen als gastzanger.

Dit nieuwste album “Accumulate” is de zesde studioplaat van ‘Flevans’ en volgt op zijn begin vorig jaar uitgebrachte doorbraakplaat “Part Time Millionaire”. Aangezien er deze keer veel meer zangwerk op te horen is zou dit nieuwe album wel eens de definitieve doorbraak voor ‘Flevans’ kunnen inluiden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Jalapeno Records

video