LOU KYME – WHAT’S THE WORST THAT CAN HAPPEN

Het toeval zorgt soms voor aangename verrassingen in de wereld van artiesten en muziek. Zo ontmoette de Britse Louise Kyme, zangeres van de familiegroep ‘Okeh Wranglers’ in Southampton, tijdens een bezoekje aan Austin, Texas niemand minder dan Chuck Prophet. Hij is gekend als de voormalige oprichter en prominent lid van de rockgroep ‘Green On Red’ en sinds 1990 eveneens succesvol actief als soloartiest met zijn begeleidingsband ‘The Mission Express’.

Er ontstond al gauw een vriendschapsband en het zang- en songschrijverstalent van Lou Kyme leidde uiteindelijk tot de opname in San Francisco van haar debuutalbum “What’s The Worst That Can Happen”, weliswaar geproduceerd door Vicente Rodriguez, maar met Chuck Prophet als gastgitarist bij twee nummers en diens echtgenote Stephanie Finch op accordeon en als backing vocaliste bij drie andere songs.

Het instrumentale gedeelte van deze songs werd verzorgd door Vicente Rodriguez op drums en basgitaar, James DePrato van ‘The Mission Express’ op gitaren en Adam Rossi op orgel, terwijl Lou Kyme haar songs zingt en zich daarbij op akoestische gitaar begeleidt. Het werd uiteindelijk een fraaie debuutplaat met zeven eigen composities van Lou Kyme. Twee daarvan hebben we ter kennismaking op de video’s meegegeven: albumtiteltrack “What’s The Worst That Can Happen” en “Want You Back With Me”, de eerste single waarmee deze plaat uitstekend wordt afgesloten.

Andere leuke melodieën zijn te horen bij het rockende “You’re The One I Want”, de ballad “No Man’s Land” en het door Stephanie Finch van uitstekend zonnig Texaans accordeonwerk voorziene nummer “Let’s Drive”. Met zijn 27 minuten is dit eigenlijk net iets te lang om over een ep te spreken, maar we verwachten toch wel gauw meer werk van deze Britse singer-songwriter op een minstens even goede opvolger voor haar debuutalbum “What’s The Worst that Can Happen”.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Blue Smoke Records

video