STARING INTO NOTHING – LOVE

Orange County in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië is de thuishaven van de progressieve rockgroep ‘Staring Into Nothing’, een band die eind 2017 op plaat debuteerde met het album “Power”. Oprichters waren toetsenist en leadzanger Steve Rogers en bassist en gitarist Kurt Barabas die beiden ook de vaste kern van ‘Staring Into Nothing’ vormen.

Voor hun plaatopnamen doen ze echter een beroep op notoire gastmuzikanten uit Californië zoals gitaristen Mike Keneally en Trey Gunn, drummer Gregg Bissonette, percussionist Victor Bisetti en Danny T. Levin voor het blazerswerk. Het behouden van een sterke en vlotte melodie in hun nummers is van primordiaal belang gebleken voor beide muzikanten.

Dat bemerken we ook nu weer bij de twaalf tracks die ze opnamen voor hun nieuwste plaat “Love”. De nummers werden door beiden gecomponeerd, soms alleen en soms samen. Voor de instrumentatie werden deze keer ook strijkers ingehuurd met Jeff Gauthier op viool en Maggie Parkins op cello en er waren bijdragen op gitaar van Steve Kramer, Dave Nachmanoff, Randy Hill en albumproducer Ronan Chris Murphy. Daarenboven zorgden Wendy Arnett, Teresa Tracy en Andrea Meli voor de vrouwelijke backing vocals bij enkele nummers.

Het album “Love” is de tweede plaat in een trilogie van conceptalbums die ‘Staring Into Nothing’ achtereenvolgens wil uitbrengen met “Power”, “Love” en “War”. De eerste vier tracks op dit album hebben elk één van de vier seizoenen als onderwerp, te beginnen met “Winter” en netjes opgevolgd door “Spring”, “Summer” en “Autumn”.

Nadat de seizoenen allemaal aan bod zijn gekomen volgen er nog enkele zeer beluisterenswaardige nummers met het 7 minuten durende epos “Beautiful Delusion”, het Beatlesque “Only Love”, het poppy liedje “The Ties That Bind” en het instrumentaal uitstekend uitgewerkte “Find Our Way Back”. De ballad “To All” roept bij ons fijne herinneringen op aan de sound van ‘Pink Floyd’ en de meer dan 7 minuten durende afsluiter en single “Ashes” hebben we ter kennismaking met het werk van ‘Staring Into Nothing’ voor u op de video meegegeven. Oordeel daarna best zelf of u verliefd zou kunnen worden op het album “Love” van dit Californische duo. En dan op naar album nummer drie “War”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Antares Group LLC

video