SMOOVE & TURRELL – STRATOS BLEU

Bij een onlangs geschreven recensie over het album “Accumulate” van de Britse DJ en producer ‘Flevans’ maakten we kennis met zanger John Turrell van de R&B-, funk- en soulformatie ‘Smoove & Turrell’ die er het soulnummer “Silly Games” mocht inzingen. Het toeval (of misschien toch niet zo toevallig) wil dat we hier nu ook een nieuwe plaat van ‘Smoove & Turrell’ in de cd-speler hebben zitten voor het schrijven van een recensie.

“Stratos Bleu” is de titel van het tien tracks tellende album van deze Britse DJ ‘Smoove’ uit Newcastle en John Turrell, de man die instaat voor al het schitterende zangwerk op deze plaat. De hierboven vermelde muziekstijlen R&B, funk en soul komen allemaal aan bod in de songs op “Stratos Bleu” en dat dit zeer dansbare muziek is kunt u zelf vaststellen op de twee video’s bij dit verhaal. Het zijn de begintrack en eerste single “Do It” en het meteen daarop volgende tweede singletje “It Ain’t Working” die uw voetjes ongetwijfeld aan het schuifelen zullen brengen.

De bijdrage van keyboards- en synthesizerspeler Mike Porter aan dit album mag zeker niet onbelicht blijven want hij zorgt met zijn instrument voor zeer dansbare melodieën en ook de bas- en drumbeats van Andy Champion en Lloyd Croft zullen u ongetwijfeld enkele zweterige momenten op de dansvloer bezorgen.

“Stratos Bleu” is al het zesde album van ‘Smoove & Turrell’ en volgens onze bescheiden mening hun beste en meest commerciële werk tot op heden, alhoewel de vorige albums “Crown Posada” uit 2016 en “Mount Pleasant” uit 2018 zeker ook niet te versmaden zijn. Nummers als “Do It”, “It Ain’t Working”, “This Time”, “Still Don’t Know” en “Fade Away” zullen later herinnerd worden als tijdloze danstracks en nog vaak op de draaitafels van de vele nachtclubs belanden.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Jalapeno Records

video