RICHARD DAVIES & THE DISSIDENTS – HUMAN TRAFFIC

Londenaar Richard Davies was in het verleden actief als gitarist bij de twee Londense bands ‘The Snakes’ en ‘Tiny Monroe’. Hij besloot nu echter om een eerste soloplaat uit te brengen met eigen composities. Daarvoor formeerde hij een begeleidingsband die de naam ‘The Dissidents’ kreeg en bestaat uit gitarist Nick Beere, bassist Tim Emery, keyboardsspeler Neil Scully en drummer Chris Cannon, terwijl Millie Carmichael voor de vrouwelijke backing vocals zorgt.

Het album” Human Traffic” werd al in 2019 opgenomen maar werd nu pas in juni 2020 uitgebracht. Er werden tien nummers weerhouden voor deze eerste plaat van ‘Richard Davies & The Dissidents’. Eéntje daarvan is een punkerige coverversie van de song “Heartbeat Smile” die u misschien wel kent in de originele versie van Alejandro Escovedo uit diens album “Burn Something Beautiful” uit 2016.

Fans van de rockmuziek van artiesten als Willy DeVille, Bruce Springsteen en Jesse Malin zullen ongetwijfeld ook hun gading kunnen vinden bij de songs op het album “Human Traffic”, te beginnen met de albumtiteltrack waarmee de plaat begint. Een eerste hoogtepunt noteren we bij de song “Way Of The Wild” (zie 1e video) en bij het als eerste single uitgebrachte nummer “21st Century Man” dat u op de tweede video kunt beluisteren en waarin we ook wel elementen uit de sound van ‘Tom Petty & The Heartbreakers’ menen te herkennen.

Een andere track heeft zijn oorsprong bij de vorige band ‘Tiny Monroe’ waarin Richard Davies participeerde. Zo herbewerkte hij het nummer “Under The Skin” en hij maakte ook een volledig nieuw arrangement bij de stokoude Amerikaanse protestantensekte ‘Shakers’-hymne “Lay Me Low”. Verder zijn er nog twee eigen composities waar we uw aandacht even willen op vestigen: het dynamisch rockende “Echo Road” en het op een knappe melodie gebouwde “No Master, No Guide” waarin de zangkwaliteiten van Richard Davies op hun best tot uiting komen. Zijn debuutalbum “Human Traffic” is één van de betere ‘recht-toe-recht-aan’ rock’n’roll-platen die wij de laatste jaren gehoord hebben.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
   
 

Label: Bucketfull Of Brains Records

video