MATT WILSON & HIS ORCHESTRA – WHEN I WAS A WRITER

‘Trip Shakespeare’ was de naam van de groep waarvan Matthew Wilson lange tijd de frontman is geweest, om daarna ook nog even als drummer aan de slag te zijn geweest bij de formatie “Polara’ uit Minneapolis en wat producerswerk voor andere bands te hebben verricht. Dat was vooraleer de nu 57-jarige Amerikaan uit de staat Minnesota in 1998 aan een solocarrière begon met de release van zijn debuutalbum “Burnt, White And Blue”.

Samen met harpiste Phala Tracy (van de formatie ‘Dust Of Suns’), banjospeler Quillan Roe (van ‘The Roe Family Singers’) en elektrisch bassist Jacques Wait heeft de zich op piano en gitaar begeleidende ‘Matt Wilson & His Orchestra’ nu een nieuw album opgenomen dat onder de titel “When I Was A Writer” op de markt is gekomen.

Hij schreef tekst en muziek voor tien tracks die op deze plaat te horen zijn, met de song “Real Life” en de uitstekende albumtiteltrack “When I Was A Writer” die we voor u ter kennismaking met zijn werk op de twee video’s bij deze recensie meegeven. Door de harp en de banjo die een belangrijke rol spelen in de instrumentatie bij deze liedjes krijgen ze een ietwat ouderwets klinkend tintje.

Maar dat betekent zeker niet dat er niet te genieten valt van liedjes als “Decent Guy” of de pianoballad “Come To Nothing”. Een andere opvallende track is het zeer melodieuze liedje “I Can’t Return” dat overigens ook heel leuk gezongen wordt door Matt Wilson en ook de door harp en banjo begeleide ballads “Dirty Broken Lover”, “Only Just A Boy” en afsluiter “Mental Patients” weten ons te bekoren.

Samen met zijn voormalig ‘Trip Shakespeare’-maatje John Munson treedt Matt Wilson dezer dagen ook nog op als rockduo onder de naam ‘The Twilight Hours’. Maar daar wordt heel andere muziek gepresenteerd dan hetgeen we op deze plaat “When I Was A Writer” te horen krijgen. Niets staat echter in de weg dat er van beide realisaties mag worden genoten.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Pravda Records

video