THE NEW DUNCAN IMPERIALS – HUNNY BUNNY (EP)

‘Skipper’, ‘Goodtime’ en ‘Pigtail Dick’ zijn de schuilnamen van de drie leden van de Amerikaanse rockgroep ‘The New Duncan Imperials’ uit Bucksnort, Tennessee. Daarenboven zeggen ze in hun biografie ook nog eens ‘We Know Nothing’ in de stijl van ober Manuel uit de komische tv-serie ‘Fawlty Towers’ en dan weten we wel dat we hun muzikale werk niet al te ernstig zullen moeten nemen. De verduidelijking met de omschrijving dat ze zichzelf dom verklaren, dat ze zichzelf hatelijke hillbillies vinden en dat hun songs over kamperen en overgeven gaan, was eigenlijk al een tijdje overbodig.

Met de vijf nummers tellende ep “Hunny Bunny” en de amper twaalf minuten muziek die dat oplevert probeert dit trio wijsneuzen om een eigen weg te banen in de hedendaagse muziekwereld. ‘Skipper’ - het pseudoniem van Kenn Goodman, de bezieler achter het ‘Pravda Records’-platenlabel - is de leadzanger en speelt op basgitaar, orgel en piano, ‘Pigtail Dick’ zingt mee en speelt ook nog op leadgitaar en ‘Goodtime’ brengt zijn beste tijd door achter het drumstel.

Hun foto op de binnenzijde van het cd-hoesje bewijst nog eens dat alle ernst ontbreekt bij deze drie heren. En dat wordt ook al meteen bevestigd door de liedjes op dit schijfje, te beginnen met de iets meer dan 2 minuten durende titeltrack “Hunny Bunny” die u op de video kunt beluisteren. Bassist Skipper zegt van zichzelf dat hij niet op de basgitaar kan spelen. Maar dat moeten we hier toch ietwat tegenspreken want de rockmuziek die ‘The New Duncan Imperials’ produceren klinkt eigenlijk best wel goed: de nummers “I Paint The Line” en “Deep Fried And Walleyed” zijn daar evidente bewijzen van.

Maar dat het voor dit trio toch vooral absurd moet blijven blijkt daarna uit het punkrockende “Fucking Geckos” dat nog geen anderhalve minuut duurt en ook het afsluitende nummer “I Gotta Blow Daddio” wijst een laatste keer op de hierboven al snel gemaakte conclusie: knotsgek, maar wel goed voor grappige deuntjes en onbezorgde fun bij het rondhossen op de tonen van de vijf tracks op deze ep van ‘The New Duncan Imperials’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Pravda Records

video