CINA SAMUELSON – SING WITH YOUR HEART AND SOUL

De Zweedse countryzangeres en songschrijfster Cina Samuelson uit Borås zong voor het eerst in het publiek toen ze amper 7 jaar oud was en drie jaar later zong ze al solo bij het lokale koor. Op die leeftijd ontdekte ze via de platen van een tante ook het muziekgenre ‘country’ dat haar verdere muzikale leven zou gaan bepalen. Anno 2020 draait ze al 40 jaar mee in de muziekwereld, eerst als zangeres bij de met haar broer opgerichte groep ‘Freetown Highway’ en daarna treedt ze gedurende 20 jaar als soloartieste op.

Dit soort verjaardagen moet natuurlijk gevierd worden en hoe kan een zangeres dat het best doen? Natuurlijk door een nieuwe plaat op te nemen en op de markt te brengen. Cina Samuelson doet dit dan ook met het tien nieuwe eigen composities tellende album “Sing With Your Heart And Soul”. Ondanks de typische Nashville-countrysound van deze liedjes werd het album toch gewoonweg in een studio in Stockholm opgenomen met een hele serie lokale instrumentalisten waaronder producer en multi-instrumentalist Peter Dahl en Cina’s partner Johnny Samuelson op gitaren.

In de twee liedjes die u op de bijgaande audiovideo’s kunt beluisteren refereert Cina Samuelson naar Amerikaanse countrysterren die haar muzikale richting hebben beïnvloed. Eerst krijgen we het nummer “Connie And Loretta”, gevolgd door “Sweet Mama, Elvis And Me”. Daarnaast zijn er ook enkele swingende countryrocksongs te horen op dit album met albumopener “How Long Is Forever”, “A New Morning”, “All I Want To Do On A Saturday Night” en “Give A Big Hand To The Band”.

Verder brengt ze enkele typische country-tearjerkers met “Sing With Your Heart And Soul” over het motto van haar overleden grootmoeder, “Why Can’t We Talk Anymore” over een pijnlijke liefdesbreuk, “I’ll Miss You” over haar moeder die een bikkelharde strijd tegen kanker doormaakt en “You And Me” over een jongen die als haar beschermengel optrad toen ze nog een klein en fragiel meisje was. Er zijn geen indicaties dat Cina Samuelson nog van plan is om naar de Verenigde Staten te trekken om daar haar geluk te beproeven in de countryscène van Nashville of Texas, maar het staat voor ons buiten kijf dat ze daar ongetwijfeld zou in slagen mocht ze die stap alsnog zetten.

(valsam)
“Listening to Cina Samuelson’s new album ‘Sing With Your Heart And Soul’ nobody can anywhere detect that her roots are lying in Sweden. The typical country music style from Nashville is present in each and every song on this record. The countryrock songs mix beautifully with the pedal steel driven tearjerkers that she has written for this jubileum record by which she is celebrating 40 years presence in the country music scene of Sweden.“ – www.rootstime.be

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Cool Country Music

Info: Hemifran

video