JIM ISEMAN III – VIDUITY (EP)

Jim Iseman III is een Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist uit Brooklyn, New York. Hij is al sinds vele jaren constant bezig met gitaren, piano, drums en synthesizers in zijn eigen opnamestudio. Dat dit uiteindelijk tot het creëren van nieuwe nummers leidt, behoort dan ook tot de lijn der verwachtingen.

Nu heeft Jim Iseman III vier van dergelijke composities samengebracht op de ep “Viduity”, zijn officiële debuutplaat als soloartiest. Op de knappe elektropoptrack “Unraveling” waarmee dit minialbum opent speelt hij zelf op alle instrumenten die in deze song te horen zijn.

De tweede song is “The Fall”, een dromerig nummer dat naast zijn zang ook zijn bespelen van piano, elektrische gitaar en drums laat horen. Deze nummers lijken vaak opgebouwd te zijn als soundscapes voor televisieseries, documentaires of films. Vooral “Good Years Left” en het op de video in een live-uitvoering gebrachte slotnummer “Home” zouden dergelijke intimistische sfeerbeelden perfect kunnen ondersteunen.

Het gaat op de ep “Viduity” inderdaad maar over vier tracks en of je daar verder een grote muzikale carrière rond kan uitbouwen zal de toekomst moeten uitwijzen. Maar onze huidige conclusie over deze plaat is dat we er toch wel in alle rust en stilte van hebben kunnen genieten en soms moet dat echt niet meer zijn.

(valsam)
“New Yorker Jim Iseman III launches his debut album ‘Viduity’, an ep with four tracks that could perfectly fit as soundscapes for documentaries, tv-series or movies. Although of rather short duration, we have truly enjoyed it very much and sometimes nothing more is required.“ – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
   

Info: Hemifran

video