ALLEN FINNEY – IN A BLUE FRAME

 

Allen Finney is een Amerikaanse muzikant die naar Zweden is uitgeweken, helemaal tegengesteld aan de veel vaker voorkomende armada van Europeanen die de Verenigde Staten als het beloofde land voor ogen hebben. Vanuit Zweden heeft hij in de voorbije twee decennia al een aantal platen de wereld ingestuurd met daarop liedjes die de folk-, rock-, country- en bluesmuziekstijl als basis hebben. Daar komt nu een nieuwe plaat bij die eind februari op de markt werd losgelaten en de opvolger is van het album “Salt Breeze With Kites” van eind 2018.

Titel van het in Stockholm opgenomen elf songs tellende werk is “In A Blue Frame”. Zowel muziek als songteksten werden allemaal door Allen Finney zelf geschreven en voor de opname werd hij in de studio bijgestaan door een hele reeks Zweedse instrumentalisten. Voor het vocale werk deed hij een beroep op Jana Persson en Britta Bergström als vrouwelijke backing vocalisten en twee Zweedse dames mochten elk voor één nummer de lead vocals voor hun rekening nemen: Felicia Nielsen zong samen met hem het countrywalsje “My Old Shoes” en Hanna Francis was leadzangeres naast Allen Finney bij de countrysong “Take The Change”.

Zelf speelt hij op gitaar en mondharmonica bij zijn nummers en bassist Robert Ivansson tekende voor de rol van albumproducer. Het schorre stemgeluid van Allen Finney valt al meteen op bij bluesy “Cloudy Sky Roll”, de eerste song op deze nieuwe plaat. Daarna brengt hij een heuse country & westernrocker in “My Devil Turns Around” waarin het knappe gitaarwerk een prominente rol werd toebedeeld. “Here I Am At 3 A.M.” is dan weer een lekker swingende bluesrocker die bij ons fijne herinneringen oproept aan het werk van iemand als James Hunter.

Afwisseling tussen allerlei muziekstijlen is schering en inslag op deze plaat met de laid back gebrachte countryballad “Cold Quarter Moon” en de trage bluesfolksong “A Guy Named Sly” of via de twee Deltabluesnummers “I’m Glad You’re Gone” en “You Ain’t Funny” met knap piano- en mondharmonicaspel. Daarna wanen we ons zelfs even in de beroemde ‘Bourbon Street’ in het ‘French Quarter’ in New Orleans tijdens het nummer “Goin’ Back To My Gal” waarin de honky-tonkpiano en het blazerswerk op de bastuba van Per Sjöberg voor topinstrumentatie zorgen.

“Walking On” sluit deze erg mooie plaat van Allen Finney op waardige wijze af. Zoals u kunt zien kan u een exemplaar van dit schijfje winnen en wij kunnen u een deelname aan die wedstrijd hierbij dan ook warm aanbevelen want bij winst kunt u ongetwijfeld zeer genieten van de songs op “In A Blue Frame”.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ALLEN FINNEY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: MoJo Music

video