INDIA RAMEY – SHALLOW GRAVES

 

Folk- en countryzangeres India Ramey groeide op in een zingende familie in Birmingham, Alabama maar ze liet haar 10-jarige advocatuurpraktijk achter zich en verhuisde naar Nashville, Tennessee om daar haar muzikale ambities te realizeren en een succesvolle zangcarrière te ontwikkelen. Dat zou wel eens kunnen gaan lukken met haar recent uitgebrachte album “Shallow Graves” waarop ze tien songs heeft verzameld. Dit is de opvolger van haar in 2017 uitgebrachte debuutalbum “Snake Handler”.

Negen van die tien nummers op de nieuwe plaat zijn door Idia Ramey zelf van tekst en muziek voorzien en één song werd gecoverd, met name het in 1954 door Hank Williams Sr. geschreven en met zijn groep ‘His Drifting Cowboys’ gezongen gospelliedje “Angel Of Death” dat zij aan het einde van deze cd heeft geplaatst. Maar haar eigen nummers mogen er zeker ook wel zijn, te beginnen met de albumtiteltrack “Shallow Graves” waarmee op deze plaat begonnen wordt en die u op de tweede video kunt beluisteren.

Uptempo gebrachte countryrocksongs zoals “Up To No Good”, “Debutant Ball” en “You And Me Against The World” worden afgewisseld met folky ballads zoals het walsende “Keep Hope Alive” en onze favoriete song met het intieme “Hole In The World” over de door hersenkanker veroorzaakte dood in 2017 van de toen 53-jarige Gordon Downie, de Canadese frontman van de rockformatie ‘The Tragically Hip’. Verder is het genieten van de song “King Of The Ashes” (zie 1e video), een door pedal steel gedomineerde countryballad in “Montgomery Behind Me” en een bluesy track zoals “The Witch”.

Dat countryzangeressen zoals Patty Loveless, Patsy Cline en Gillian Welch als inspiratiebron dienst hebben gedaan voor India Ramey staat na beluistering van deze cd “Shallow Graves” buiten kijf, net als het feit dat zij er helemaal haar eigen ding heeft van gemaakt. De toekomst ligt volgens ons dan ook helemaal open voor haar en we hopen dat ze ons gestelde vertrouwen helemaal zal gaan waarmaken in de songs op haar volgende albums die we hier dan ook graag aan u zullen voorstellen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Info: Rob Ellen

video