LOUIS PHILIPPE & THE NIGHT MAIL – THUNDERCLOUDS

De centrale figuur van de band die we hier gaan evalueren werd in 1959 in Yvetot, Normandië, Frankrijk geboren als Philippe Auclair. Sinds 1986 woont hij echter in Londen waar hij actief is als nieuwscorrespondent en voetbaljournalist, maar ook werkt als platenproducer en arrangeur en zelf ook songs schrijft en muziek maakt onder het pseudoniem ‘Louis Philippe’.

Met zijn gelegenheidsgroep ‘The Night Mail’, bestaande uit gitarist Robert Rotifer, drummer Ian Button en bassist Andy Lewis maakte hij nu een nieuw dertien nummers tellende album “Thunderclouds” dat op 11 december op de platenmarkt zal verschijnen. Het muziekgenre dat hij daarvoor hanteert kan gedefinieerd worden als barokpop en kamerpop.

Het album werd geheel live in de ‘Rimshot Studios’ in Kent opgenomen en voor sommige tracks werden er gastmuzikanten in de studio gehaald met Rachel Hall van de Engelse progressieve rockformatie ‘Big Big Train’ op viool en de Londense jazz- en wereldmuziek spelende Shanti Jayasinha op trompet. De Franse roots van Philippe Auclair klinken door in enkele van deze nummers, vooral in de sfeervolle jazzy chansons die een prominente plaats op dit album hebben ingenomen.

Een paar van deze voornamelijk laid back gebrachte tracks lijken ons ook zeer geschikt voor wat muzikale ondersteuning bij tv-series of films. Bijvoorbeeld openingsnummer “Living On Borrowed Time”, “Willow” en de jazzy albumtiteltrack “Thunderclouds” komen hiervoor zeker in aanmerking. Maar oordeelt u misschien best zelf bij het beluisteren van de songs “Fall In A Daydream” en “The Mighty Owl” die u op de hieraan toegevoegde videos kan vinden.

Louis Philippe heeft met het album “The Devil Laughs” midden dit jaar ook al een andere plaat uitgebracht die hij samen heeft opgenomen met Stuart Moxham, de frontman van de postpunkformatie ‘Young Marble Giants’ uit Cardiff, Wales. In 2007 hadden beiden ook al een eerste keer voor een album samengewerkt dat onder de titel “The Huddle House” op de markt is gekomen. Met deze nieuwe plaat “Thunderclouds” van ‘Louis Philippe & The Night Mail’ is daar al heel snel een uitstekend vervolg op gekomen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tapete Records
Info: Sonic RendezVous

video