LONE PROJECT – LET IT RAIN ON ME

‘Lone Project’ is de groepsnaam die geselecteerd werd door het Amsterdamse duo muzikanten bestaande uit gitarist Ferdinand Bakker en zanger Michel van Dijk die beiden daarvoor in de jaren ’70 deel uitmaakten van de progressieve rockformatie ‘Alquin’. In de pop-, blues- en rockmuziek spelende band ‘Lone Project’ vormen Kim Haworth, Misha Kool en Boris Kothuis naast deze twee zeventigers de andere musicerende groepsleden. Sinds hun oprichting in 2012 bracht deze groep al drie albums op de markt met “LONE” in 2015, “View From The Bridge” in 2017 en “Ten Songs” in 2019.

Daar komt nu een vierde plaat bij met het elf songs tellende album “Let It Rain On Me” dat dezer dagen werd uitgebracht. Ferdinand Bakker schreef alle nieuwe nummers en hij kreeg voor zeven tracks componeerhulp van tekstschrijver en zanger Michel van Dijk. De muziekstijl die ze momenteel voor hun songs hanteren is opgeschoven van progressieve rock naar een mix van blues, soul en rootsrock.

Die bluessound horen we al meteen in de uptempo gebrachte openingstrack “Mr. Recordman”, een lekker swingende bluesrocker die de sfeer zet voor wat er nadien nog zal volgen op deze plaat. De tweede song is de sfeervolle ‘moody’ en jazzy albumtiteltrack “Let It Rain On Me” die u op de bijgaande video kunt beluisteren. De aanstekelijke melodie bij de lekker voortkabbelende nummers “Just For You”, “Don’t Wanna Dance” en “Catchy Songs” bewijst dat deze heren ook het schrijven en zingen van een hitje in de vingers hebben.

De gevarieerdheid in de songs op “Let It Rain On Me” zorgt ervoor dat er geen moment van verveling kan opduiken bij de beluistering van deze nummers. Er is het rockende “The Guy Is No Good”, de groovy bluesliedjes “When The House Is Cold” en “Downtown” en de op een leuke beat swingende popsong “That’s Why”. De op werk en stijl van Bob Dylan geïnspireerde slotsong “The Lighthouse” is een prachtige folkballad met knap zangwerk en dito mondharmonicaspel, een nummer dat we hier graag zouden willen nomineren als onze favoriete song op dit overigens geheel zeer genietbare album van ‘Lone Project’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Parksongs

video