ETHAN JANO & THE HILLTOP REVIVAL – ETHAN JANO & THE HILLTOP REVIVAL

 

Folk- en countryzanger Ethan Jano groeide op als één van de acht kinderen in een gezin in de buurt van Somerset County in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Pennsylvania. Om zijn muzikale carrière verder te kunnen ontwikkelen verhuisde hij naar Nashville, Tennessee waar hij met bassist Alex Coleman en drummer Bryce Jano een groep vormde die zich ‘The Hilltop Revival’ noemden.

Onder die naam werd nu een volwaardig debuutalbum uitgebracht met tien nummers waarvan Ethan Jano er negen zelf heeft gecomponeerd en het uit 1975 stammende nummer “Waymore’s Blues” van Waylon Jennings op knappe wijze gecoverd wordt. Voor het schrijven van zijn eigen songs zegt hij geïnspireerd te worden door artiesten als Dwight Yoakam, Buddy Holly en ‘Creedence Clearwater Revival’, artiesten die in het verleden de oudere muziekscène hebben bevolkt.

De songs op het album “Ethan Jano & The Hilltop Revival” klinken dan ook af en toe alsof we ze eerder al gehoord lijken te hebben. Luister op de twee video’s naar voor deze plaat representatieve liedjes als countryballads “The Love In Our Hearts” en “Just Enough”. Ook het albumopeningsnummer “John Hardy” en de wat later volgende tweede single “I’ve Got Time” hebben de vertrouwde sound van een traditionele countryfolksong.

De bij countrymuziek onontbeerlijke pedal steelgitaar speelt eveneens een belangrijke rol in enkele tracks zoals bijvoorbeeld in de ballads “All I Need Is You” en “When I Didn’t Care”, maar de met enkel akoestische gitaar en viool begeleide emotionele song “Understand If You Can” vormt wat ons betreft toch het meest beklijvende moment op deze plaat. Maar uiteindelijk was het toch vooral genieten van begin tot einde van dit aangename debuutalbum van ‘Ethan Jano & The Hilltop Revival’. Wordt hopelijk spoedig vervolgd!

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ETHAN JANO & THE HILLTOP REVIVAL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

video