WATKINS HARP – TUESDAY MORNING

 

Nog maar een viertal maanden geleden maakte ik hier kennis met het zingende duo ‘Watkins Harp’ uit Kingston in de Canadese provincie Ontario. Aanleiding daartoe was de release van hun toenmalige album “Boondog Quip”, een plaat die gekenmerkt werd door uitstekende liedjes die telkens weer in heerlijke harmonieuze samenzang tussen Rob Watkins en Tom Harpell uitmondden.

Dat het duo nog veel meer moois in de pijplijn had zitten blijkt nu uit de elf liedjes die ze hebben opgenomen voor alweer een nieuw ‘Watkins Harp’-album dat de titel “Tuesday Morning” heeft gekregen. Herinneringen aan het historische werk van ‘The Everly Brothers’ of van de recenter actieve ‘The Cactus Blossoms’ duiken ongetwijfeld ook bij u op bij het aanhoren van enkele songs op dit album zoals de schitterende countryballad “Close To You” die als tweede single uit de plaat werd getrokken en volgt op eerste single “St. Robert” die u op de bijgevoegde audiovideo kunt beluisteren.

Het plezier dat beide heren hebben van het samen songs componeren, spelen en zingen spat af van zowat elke track op “Tuesday Morning”. Andere uitschieters waar wij zonder problemen heel vaak kunnen naar luisteren zijn “Jimmy Perriera”, de melodieuze albumtiteltrack “Tuesday Morning”, de catchy liefdesliedjes “Angel Above”, “For The Rest Of Our Lives” en “The Place That You Go”, naast de nostalgisch op hun verleden terugblikkende song “Way Back Home”.

En dan kunnen we natuurlijk ook niet heen om de schitterende bijna 7 minuten durende slotsong “You And Me Against The World”, een melancholische doch zeer gemeende beschrijving van de fijne vriendschapsrelatie die beide muzikanten al sinds de jaren ’80 met elkaar onderhouden. Het klinkt in de liedjes op deze plaat allemaal een beetje zoals de muziek die een 30- à 40-tal jaren geleden werd gemaakt, maar daar zijn wij helemaal niet rouwig om, integendeel.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: WATKINS HARP
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
   
 

Label: Revolver Records

video