TUYS – A CURTAIN CALL FOR DREAMERS (EP)

Een muziekformatie uit Luxemburg krijgen we hier ook niet zo vaak over de vloer bij ‘Rootstime’, maar daar komt nu even verandering in met de vierkoppige indie popgroep ‘TUYS’ die zijn thuisbasis heeft in het mooie stadje Dudelange in het kanton Esch. Vier van de 20.000 inwoners van dit feeërieke stadje zijn leadzanger en gitarist Sam Tritz, toetsenist-gitarist Tun Biever, bassist Yann Gengler en drummer Kay Gianni. Ze waren nog maar net tien jaar geworden toen ze al besloten om de groep op te richten en samen muziek te gaan spelen.

Van ‘TUYS’ verscheen twee jaar geleden het debuutalbum “Swimming Youth” en onlangs brachten ze een EP op de markt onder de naam “A Curtain Call For Dreamers” met soms vrij experimentele, dromerige popsongs die als vijf verschillende episodes worden gepresenteerd. ‘Episode 1’ is het nummer “Papaya” (zie 2e video), gevolgd door ‘episode 2’ met de op de eerste video te horen song “More Than An Account”.

‘Episode 3’ maakt de brug naar de twee afsluitende episodes met de track “Ketchup On My Own Knees (Hungry For More)” en in ‘episode 4’ belanden we met zijn allen in de “Jungle”. Aan alles komt een einde, dus ook aan deze serie met de laatste ‘episode 5’: “Saturday Night” waarin bepaalde figuren in een fictief netwerk belanden om er zich met existentiële vragen over identiteit en realiteit bezig te houden.

‘TUYS’ mikt vooral op ‘YouTube’-kijkers om een zo ruim mogelijk publiek voor hun surrealistische filmische soundscapes te bereiken en dat lijkt behoorlijk te lukken want intussen zijn er voor deze vijf episodes al meer dan 100.000 views geweest op dat internetforum. Deze Luxemburgse band wil begin volgende jaar op tournee gaan om deze ‘episodes’ live voor te stellen aan het publiek, althans als het ellendige virus zich tegen dan uit de spotlights op het centrale podium heeft teruggetrokken.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Chili Music Korea

video