AUSTIN LUCAS – ALIVE IN THE HOT ZONE

 

Als er vanuit het niets een heel gevaarlijk virus opduikt, wat kan je dan zoal doen als muzikant? Al je optredens worden met onmiddellijke ingang geschorst of geannuleerd en je wordt net als iedereen gedwongen om in quarantaine en/of lockdown te gaan. In Amerika kwam daar in de lente van 2020 ook nog eens massaal straatprotest bij door de tegen racisme en discriminatie protesterende ‘Black Lives Matter’-beweging.

Austin Lucas, een sinds 2006 op de platenmarkt actieve indie rock- en folkpunkartiest en politiek activist uit Bloomington, Indiana besloot om van de nood een deugd te maken. Hij zette zich aan het componeren van een reeks nieuwe nummers die hij nu heeft samengebracht op het album “Alive In The Hot Zone”. Omdat hij in die periode in Mainz, Duitsland verbleef werd dat het oord van waar al die nummers tot stand zijn gekomen.

Hij kwam in deze lockdownperiode onder de indruk van de grote solidariteit, de behulpzaamheid van vele mensen en de inzet om het streng ingeperkte leven toch nog draaglijk en aangenaam voor elkaar te maken tijdens deze vernietigende pandemie. Deze ongewone situatie inspireerde hem tot het schrijven van tien songs die nu op die nieuwe plaat zijn terechtgekomen.

Hij brengt op dit album tien nummers die veel minder tot de folkpunkcategorie behoren dan we van hem gewend zijn en die eerder als folk- en countryrocksongs kunnen worden gedefinieerd. Een goed voorbeeld hiervan is de politiek geïnspireerde openingstrack en eerste single “Already Dead” die u op de eerste video kunt beluisteren en ook de swingende song “Drive” die op de tweede video te horen is houdt een positieve boodschap in voor de luisteraars.

Twee van onze favoriete tracks zijn de als ballad startende en daarna geleidelijke tot stevige rock exploderende songs “The Truth Is Supposed To Hurt” en “Anyone”, maar ook gitaarrocksongs “Cry Over” en “Shaking” kunnen ons behoorlijk bekoren. De politieke situatie in de Verenigde Staten wordt door Austin Lucas eveneens nog een keer stevig op de korrel genomen in de song “American Pyre” (vrij vertaald naar ‘Amerikaanse brandstapel’).

“Alive In The Hot Zone” is de opvolger voor zijn in 2018 op de markt gebrachte album “Immortal Americans”. Deze nieuwe plaat werd opgenomen in Offenbach, Duitsland met lokale muzikanten Oli Rüger op gitaren, keyboards en basgitaar en als albumproducer, terwijl Tobias Wehner op basgitaar speelde op vijf tracks en Laura Wehner als backing vocaliste meezingt bij het knappe slotnummer “Holy Sparrow”, de enige uit de band springende zachte ballad op het album “Alive In The Hot Zone”.

(valsam)

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: AUSTIN LUCAS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Sabotage Records / Cornelius Chapel Records

video