#METOOMPLS – #METOOMPLS

‘#MeTooMpls’ is een project dat werd opgericht om de voornamelijk zwarte slachtoffers van seksueel misbruik en discriminatie in Minneapolis een teken van medeleven te geven via songs van diverse vrouwelijke artiesten. Die nummers werden gecomponeerd rond het thema van discriminatie omwille van seksuele geaardheid, misbruik en intimidatie zoals dit in 2019 aanleiding heeft gegeven tot de oprichting van de ‘#MeToo’-beweging in de Verenigde Staten en nadien ook wereldwijd.

Zeventien verschillende en eerder onbekende zangeressen uit Minneapolis brengen elk hun bijdrage aan dit album dat op 6 november via een ‘live streaming event’ op internet zal worden gelanceerd. Elke artieste zal haar nummer daarbij komen brengen en drie zangeressen Tina Schlieske, Mayda en Sarah Morris zullen elk een 30 minuten durende live-set spelen. De controversiële onderwerpen van deze speciaal voor dit project geschreven liedjes variëren van hartverscheurende teksten over hoe seksueel misbruik te overleven tot inspirerende nummers over feministische iconen en hun invloeden op het leven van deze artiesten.

Soms zijn er zeer expliciete teksten en songtitels zoals “Not Fuckin’ Around” van Ashley Still, “How To Forgive Your Rapist” (zie video) door Mary Bue of het op de video te beluisteren lied “What Would You Pay (Dear Harvey)”, een cynisch nummer van Tina Schlieske over de van veelvuldige verkrachtingen en misbruik aangeklaagde filmproducer Harvey Weinstein. Er staan bovendien ook nog heel wat mooie liedjes op deze plaat zoals bijvoorbeeld “Apple In My Pocket” van Lydia Liza, “A Part” van Linnea Mohn, “Afraid Of The Night” van Chastity Brown, “Breakup Song” van Ang Oase (ft. Christin Light), “Shine” van Katy Vernon en “I Do” van Kara Laudon.

De opbrengsten uit de verkoop en de streaming van deze plaat gaat integraal naar de meer dan 100 jaar bestaande organisatie ‘Planned Parenthood’ (‘gepland ouderschap’) met wereldwijd meer dan 600 actieve gezondheidscentra. Onze langjarige leverancier van nieuwe albums van jonge lokale Amerikaanse artiesten Krista Vilinskis van PR-agentschap ‘Tinderbox Music’ heeft zich enthousiast geëngageerd om voor alle wereldwijde publiciteit rond dit uitermate lovenswaardige project te zorgen en wij van ‘Rootstime’ dragen daartoe via deze recensie met veel plezier ons steentje bij.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video