HEMISPHERE – AMERICAN DREAMS

Geloof in een nieuwe wereld, geloof in jezelf, geloof in de ‘American Dream’. Dat is samengevat de niet politiek geïnspireerde primaire boodschap die de Amerikaanse poprockformatie ‘Hemisphere’ uit San Diego, Californië wil brengen via de tien songs op hun nieuwste conceptalbum “American Dreams”.

Deze al in 1983 opgerichte band bestaat momenteel uit zanger-gitarist en songschrijver Rob Shinno die al optreedt sinds zijn 14e levensjaar, saxofonist Don Bowman, drummer Michael McQuilken, bassist Nathan Brown en toetsenist Max Zape. Op dit nieuwe album sinds iets meer dan 20 jaar willen ze songs brengen waarin de nadruk wordt gelegd op eenheid, diversiteit en gelijkheid en waarbij een oproep tot solidariteit wordt gemaakt.

In elk nummer vertellen ze dan ook telkens een verhaal rond deze thema’s zoals in “Big World”, “Home”, “Where Do We Go Now”, “One Life” en “These Are The Days”. Qua gehanteerde muziekstijlen bij deze songs wisselt de band af tussen pop, rock, jazz, fusion en zelfs wat metal, genres die af en toe zelfs in één song vermengd worden waardoor de tien nummers op “American Dreams” een zeer gevarieerd geheel lijken te vormen.

Eén van de meest poppy en dansbare nummers op dit album is het op de tweede video te beluisteren “Dance Club” en ook de eerste single “Transmission” (zie 1e video) biedt heel wat mogelijkheden in dansclubs, net als het swingende “Letter From SF To NYC”. Als componist doet Rob Shinno heel wat leuke dingen in deze knap gearrangeerde tracks maar als vocalist vinden we hem echter niet zo sterk uit de hoek komen. Het positivisme en de energie die hij in zijn songteksten promoot maakt veel goed en biedt volgens ons toch wel wat mogelijkheden tot succes voor deze derde volwaardige plaat “American Dreams” van ‘Hemisphere’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video