KERRY PATRICK CLARK – WHAT A SHOW

Het is alweer bijna negen jaar geleden dat ik voor ‘Rootstime’ een recensie mocht schrijven over het veertien nummers tellende vijfde album “On The Road To Human Being” van de Amerikaanse folkzanger en songschrijver Kerry Patrick Clark uit Toledo, Ohio. Vooraleer hij in 1985 aan zijn solocarrière begon was hij een prominent lid van de folkformatie ‘The New Christy Minstrels’ en zijn muzikale loopbaan werd twee keer voor lange tijd onderbroken. Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan en de vele optredens die hij al die tijd bleef doen zorgden ervoor dat hij het songschrijven nooit helemaal heeft laten stilvallen.

En als de songs blijven komen, dan moeten die uiteindelijk ook eens op een plaat belanden. Dat is dan ook wat Kerry Patrick Clark dit jaar opnieuw heeft gedaan met twaalf van zijn composities die op zijn album “What A Show” zijn beland. Twee van die songs kan u in een live gebrachte akoestische versie beluisteren op de video’s bij deze recensie. Het zijn de intieme ballad “Silence” en het vlotte “A Fact’s A Fact” die u moeten overtuigen dat het nog steeds de moeite loont om naar een plaat van Kerry Patrick Clark te luisteren.

In deze moeilijke tijden vinden wij het best fijn om naar liedjes te luisteren die zorgeloos en soms heel vrolijk klinken. Zulke melodieuze songs heeft deze muzikant opgenomen voor zijn negende officiële album “What A Show” rond de thema’s liefde, stilte, hoop, verbinding en gerechtigheid. De tekst voor de track “Clown Car” schreef hij al op 11-jarige leeftijd. Voor andere liedjes zocht hij inspiratie in zijn kindertijd, zijn jeugdjaren en zijn leven als jongvolwassene. Dat is het geval voor de song “A Father’s Love”, het catchy “Ain’t No Stopping Us Now”, “The Stuff Inside” en het hoopgevende “You Matter”.

Kerry Patrick Clark speelt zelf op akoestische en elektrische gitaren, banjo, mondharmonica en drums bij de songs op “What A Show”, terwijl akoestische en elektrische basgitaar, trombone en mandoline bespeeld worden door Chad Watson die in het verleden al samenwerkte met o.a. Ronnie Milsap en Charlie Rich en alle toetsenwerk op piano, orgel en accordeon gespeeld wordt door Nomad Ovunc. Kerry beweert dat muziek een echte universele taal spreekt en een helende werking heeft op alle mensen die naar muziek luisteren. Vandaar dat wij zo gezond zijn en blijven in deze donkere tijden.

(valsam)
“On his 9th solo record ‘What A Show’, the American folk singer-songwriter Kerry Patrick Clark is offering solace to his listeners by singing optimistic and uplifting songs about love, justice, joy and hope. He claims that in difficult times listening to music has a healing effect on people, hence our outstanding excellent health during these corona-days.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

Label: Studio 234

video