BELLA WHITE – JUST LIKE LEAVING

 

Folk, country en bluegrass vormen de basisingrediënten voor de muziek die de 20-jarige Canadese zangeres en songschrijfster Bella White uit Calgary, Alberta op haar officiële debuutplaat “Just Like Leaving” heeft opgenomen. Momenteel woont ze trouwens in Engeland waar ze enkele schitterende instrumentalisten in de studio heeft gehaald om de negen liedjes op dit album optimaal te kunnen opnemen. Julian Pinelli speelt op viool, Reed Stutz op mandoline en Robert Alan Mackie op bas, terwijl Bella White zichzelf op akoestische gitaar begeleidt.

Voor de opname van het liedje “Just Unwanted” op deze plaat doken er ook twee gastmuzikanten op met fiddler Patrick M’Gonigle (ook de producer van deze plaat) en harmony vocaliste Allison DeGroot. Dave Sinko was de opnameleider die alles in goede banen moest houden in de studio. En dat heeft uiteindelijk tot een schitterend eindresultaat geleid want het is werkelijk genieten van de eerste tot de laatste noot op “Just Like Leaving” van Bella White.

Liedjes over hartenpijn, liefdesverdriet en eenzaamheid vormen de basis van dit uitstekende eerste album van deze Canadese sirene die op 18-jarige leeftijd besloot om naar Boston, Massachusetts te verhuizen en daar haar bluegrass-deuntjes te gaan spelen voor een publiek dat veel meer dan haar leeftijdsgenoten in Canada vertrouwd was met dit traditionele muziekgenre. In de op de eerste video te beluisteren song “Not To Blame” vertelt ze over hoe ze in de steek werd gelaten door een kerel die haar eerder als een speeltje zag dan als een geliefde, met een jong gebroken hart tot gevolg.

Ook de in harmonie met Reed Stutz gezongen nummers “Just Like Leaving”, “The Hand Of Your Raising”, “Just Unwanted”, “All I Gave To You” en de walsende albumafsluiter “Now She Knows What It Feels Like” gaan over afgesprongen relaties, ‘break-up’-situaties en de daaraan gekoppelde hartenpijn. In de tweede video brengt ze het nummer “I Broke (When I Realized)” waarin ze vertelt hoe ze langzaamaan na veel huilen en piekeren toch in het reine is gekomen met het feit dat haar ouders besloten om te scheiden toen zij nog maar amper 12 jaar oud was.

Dat Bella White een grote toekomst wacht in de wereld van de traditionele bluegrass-muziek staat buiten kijf als je beseft hoe sterk ze voor de dag komt met de uit het leven gegrepen onderwerpen in de songs op haar debuutalbum “Just Like Leaving”. Wij kijken alvast met zeer grote belangstelling uit naar een hopelijk spoedig volgende tweede plaat van deze uitermate getalenteerde jongedame.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: BELLA WHITE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

bandcamp

video