THE PLASTIC PALS – IT COULD BE SO EASY, FREE AND FINE (EP)

Zanger -gitarist Håkan “Hawk” Soold, gitarist Anders Sahlin, bassist Bengt Alm en drummer Olov Öqvist vormen samen de in 2005 opgerichte Zweedse garagerock en Americana-muziek spelende formatie ‘The Plastic Pals’ uit Stockholm. Ze debuteerden in 2006 op plaat met de EP “The Band That’s Fun To Be With”, gevolgd door de full-cd’s “Good Karma Café” uit 2008 en “Turn The Tide” uit 2013.

In 2018 verscheen hun derde officiële studioplaat “Psychic Reader” die volgde op een uitgebreide internationale tournee die deze Zweedse band o.a. in Amerika, Engeland en Italië optredens heeft laten verzorgen, soms als voorprogramma voor ‘The Dream Syndicate’ en hun frontman Steve Wynn, maar ook voor de voormalige ‘Green On Red’-muzikanten Chuck Prophet, Dan Stuart en Chris Cacavas die allen aan een solocarrière waren begonnen.

De muzikale invloeden van die artiesten kunnen we ook nu nog terughoren in de vier songs die ‘The Plastic Pals’ hebben opgenomen voor hun nieuwe EP “It Could Be So Easy, Free And Fine” die net op de platenmarkt werd losgelaten. Dit minialbum begint stevig rockend met de naar de bandleden zelf verwijzende song “Plastic Pal”. Daarna gaat het tempo zwaar naar beneden voor de zeemzoete ballad “If Love Should Call” die u op de eerste video kunt beluisteren. De andere video is een registratie van de song “Hangin’ In The Louvre”, het derde alweer rockende nummer op deze EP.

Een kenmerk van een EP is dat er maar weinig songs op staan en dat het daardoor allemaal niet zo heel lang duurt. Hier zijn dat vier liedjes voor in totaal 17 minuten waarbij de laatste song “More Than An Icon” is. We weten het niet met zekerheid maar er is toch wel een sterk vermoeden dat we hier binnen de kortste keren een volwaardige nieuwe cd van ‘The Plastic Pals’ zullen mogen verwelkomen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Polythene Records

video