TED MURRAY JONES – L’AMOUR C’EST DE L’OUVRAGE

De opduikende definities voor de omschrijving van de Amerikaanse singer-songwriter Ted Murray Jones, afkomstig uit Jackson, Tennessee en nu naar Nashville verhuist zijn talrijk: een dichter, een songschrijver, een dromer, een interpreteerder, een filosoof, een bezorgde persoon, een denker, een zonderling en een doener. Maakt u uw keuze maar uit dit ruime aanbod, maar luister daarnaast ook eens naar zijn nieuwste plaat “L’Amour C’est De L’Ouvrage”.

Onze zangeres Lisa del Bo zei dat ‘liefde een kaartspel is’, maar deze muzikant beweert dat ‘liefde een werkwoord is’, een veel inspanningen vereisende taak zonder einde. Ik neig ernaar om het eerder eens te zijn met zijn omschrijving dan met die van Lisa del Bo. Ted Murray Jones verhuisde in 1990 naar Nashville en werd daar al snel een gewaardeerde songschrijver. Zelf treedt hij ook regelmatig op in Tennessee en hij verwierf er de bijnaam ‘Raggedy Man’, hetgeen ook meestal zo of met de initialen ‘RM’ in de titels van zijn vele uitgebrachte soloplaten verscheen.

Zo kwam er in 2008 een eerste album “RM Music Love & Friendship Society” van hem uit, gevolgd in 2010 door het album “RM Corporate Blunder”, het in 2011 verschenen “RM Randomly Selected” en de in 2012 uitgebrachte albums “RM Emerald City” en “RM Gotham”. In 2014 kwamen er eveneens twee platen op de markt met als titels “The Road Home” en “Life & The Hereafter”. In 2016 verscheen alweer een volgende plaat van hem: “Raggedy Man: The Sport Of Kings” en nu is er dus “L’Amour C’est De L’Ouvrage” met tien van zijn recentste composities.

Ook dit album werd al in 2016 opgenomen maar kwam nu pas in juli 2020 officieel op de markt. In de liedjes op deze plaat vertelt Ted Murray Jones over zijn relatie met songschrijfster Katie Harber Gonzalez die tot iets heel moois had moeten leiden maar jammer genoeg voortijdig werd afgebroken. De muzikanten die hem op deze over leven, liefde en verlies verhalende songs in de opnamestudio instrumentaal hebben begeleid zijn Dan Dugmore (steelgitaar en elektrische gitaar), John Gardner (drums), Byron House (basgitaar), Steven Sheehan (akoestische gitaar) en Jeff Taylor (keyboards) terwijl Deana Berry voor de vrouwelijke backing vocals instond.

Ter afsluiting van deze recensie krijgt u nog een kleine bloemlezing van de beste songs op deze plaat. We beginnen graag met de openingstrack “Every Passing Day”, het aan werk van James Taylor herinnerende “In The Wind”, het jazzy liedje “Shadows Of Your Heart” over een gebroken hart na de beëindiging van een liefdesrelatie, de intimistische ballads “Watching Closely” en “Wrong About”. Het over Katie Harber Gonzalez verhalende liedje “Oh Katie” is echter onze persoonlijke favoriete song op dit album, vooral omwille van de woorden ‘it’s a miracle you still love me at all’. Is er een ’happy end’?

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Dream Train Music