TREVOR HALL – IN AND THROUGH THE BODY

Volgende week op 28 november viert de Amerikaanse singer-songwriter en gitarist Trevor Hall uit South Carolina zijn 34e verjaardag waarvoor nu al onze welgemeende felicitaties. Hij viert dat heuglijke gebeuren met de release van een nieuwe plaat die “In And Through The Body” als titel heeft gekregen en uit zestien liedjes bestaat. Zijn muziek wordt gevormd door een mix van rootsmuziek, folk en reggae met een vleugje elektronica overgoten waardoor zijn platen altijd zeer gevarieerd hebben geklonken.

De discografie van Trevor Hall begon in 2004 met de release van het album “Lace Up Your Shoes” dat hij al op 16-jarige leeftijd had opgenomen. Daarna volgden nog zeven volwaardige albums, drie live platen en twee EP’s. Zijn laatst verschenen album was “The Fruitful Darkness” uit 2018 dat nu twee jaar later dus eindelijk een meer dan waardige opvolger heeft gekregen met “In And Through The Body”. Voor zijn songteksten grasduint hij in de wereld van de spiritualiteit, de meditatie en yoga, maar ook in het ontdekken van wat er in het leven en in de wereld rondom ons allemaal gebeurt.

Ook voor deze plaat heeft dat alweer een serie schitterend gearrangeerde en geïnstrumenteerde nummers opgeleverd. De heel korte openingstrack “Blue Sky Mind” (zie 1e video) is daar al meteen een heel goed voorbeeld van en ook het op de tweede video te beluisteren laid back gebrachte nummer “Monsoon Cloud” is een prachtsong die representatief mag worden genoemd voor het gevarieerde werk van deze Trevor Hall. Andere liedjes die van ons nog meermaals door de speakers mogen weerklinken zijn het op een R&B-deuntje met banjo gebrachte nummer “Without Expectation”, “I Remember You”, “Great Storm Clouds”, het catchy liedje “More Than Love”, “Never Gonna Break Your Heart” en het ijzersterke “My Own”.

Als producer voor “In And Through The Body” deed Trevor Hall een beroep op Brad Cook die eerder al hetzelfde werk had gedaan voor o.a. ‘Bon Iver’ en ‘Hiss Golden Messenger’. Trevor speelt zelf op de meeste instrumenten maar er was ook wat extra hulp van pianist Phil Cook, broer van gitarist Brad en samen met hem lid van de psychedelische folkband ‘Megafaun’ uit North Carolina, en van bassist en drummer Matthew McCaughan van ‘Bon Iver’. Daarnaast stond Trevor’s echtgenote Emory Hall in voor de vocale bijstand en ze zingt samen met hem de twee ravissante songs “Her” en het zalvende “The Old Story” in duetvorm.

Dat Trevor en Emory Hall het hart op de juiste plaats hebben bewijzen ze door de oprichting van de ‘Where The Rivers Meet Foundation’, een organisatie waarmee ze de humanitaire inzet financieren om de levensstandaard te verbeteren voor de mensen in de twee landen India en Nepal waar ze in de voorbije jaren veelvuldig hebben gereisd en verliefd zijn geworden op mekaar en op de mensen en de cultuur in deze landen. Net als bij zijn vorige albums weet Trevor Hall de luisteraar te raken met zijn soms op Jack Johnson lijkende zangstijl en zijn betekenisvolle songteksten. We durven hier toch te besluiten met de bewering dat “In And Through The Body” zijn tot op heden beste album is geworden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video