CLINT EASTWOOD – COMPLETE CLINT / SINGLES & MORE 1961-62

Eerlijkheidshalve moet ik hier met schaamrood op de wangen toegeven dat ikzelf ook niet wist dat de Amerikaanse acteur, filmster en regisseur Clint Eastwood in het verleden ook een zangcarrière heeft gehad. De nu 90-jarige vader van vier succesrijke kinderen zong blijkbaar in 1961 en 1962 een 18-tal nummers in die op single zijn verschenen als A- en B-zijde en die nu gebundeld werden voor een door ‘Jasmine Records’ uitgebracht verzamelalbum dat gedoopt werd met de titel “Complete Clint”.

Die liedjes waren dan ook soms te horen in de films die de multi-getalenteerde Clint Eastwood in die periode heeft gespeeld en vaak waren het ook nummers die al in de versie van een andere artiest bestonden. Maar dat hijzelf ook een goede zanger was kunt u horen in de twee songs die we hieraan op audiovideo hebben toegevoegd: “Unknown Girl Of My Dreams” en “Cowboy Wedding Song”.

Dat hij in zijn filmrollen vaak als cowboy aantrad is zelfs ook te horen in enkele van de liedjes op deze plaat. Zo brengt hij “Rowdy” waarin de zweepslagen van de cowboy te paard te horen zijn. Die song komt uit de tijd dat Clint Eastwood als ‘Rowdy Yates’ meespeelde in de populaire televisieserie ‘Rawhide’ en ook de daarin te horen cowboyklassieker “Sierra Nevada” kreeg zijn bewerking.

Maar de meeste songs zijn toch zeemzoete ballads en liefdesliedjes. Van de coverversies die Clint Eastwood heeft gezongen kennen we vooral de songs “Bouquet Of Roses” van Eddy Arnold uit 1947, “Along The Santa Fe Trail” van ‘Ray Noble And His Orchestra’ uit 1940 en het uit hetzelfde jaar stammende “New San Antonio Rose” van ‘Bob Wills & His Texas Playboys’.

Nog oudere songs zijn “Tumbling Tumbleweeds” van ‘Sons Of The Pioneers’ uit 1934, later gecoverd door o.a. Pat Boone, Bing Crosby, Frankie Laine en Don Everly. Ook in 1934 schreven Cole Porter en Robert Fletcher het later door o.a. David Byrne, Lynn Anderson en Willie Nelson gecoverde liedje “Don’t Fence Me In”. Tenslotte is er ook het oudste liedje “Mexicali Rose” dat bijna honderd jaar geleden in 1923 werd geschreven en dat nadien eveneens gecoverd werd door o.a. Bing Crosby, Jim Reeves, Jerry Lee Lewis, Slim Whitman en Vera Lynn.

Het verzamelabum “Complete Clint” is een zeer aangenaam beluisterbaar muzikaal document dat ongetwijfeld heel wat nostalgici onder ons veel plezier zal verschaffen. Wij geven dan ook alweer een grote pluim voor ‘Jasmine Records’ om dit soort werk anno 2020 opnieuw onder de aandacht van de nieuwe generaties te willen brengen.

(valsam)

 

 

 

TRACK LISTING:
1. UNKNOWN GIRL OF MY DREAMS
2. FOR ALL WE KNOW
3. ROWDY
4. COWBOY WEDDING SONG (Hawaiian Wedding Song)
5. BOUQUET OF ROSES
6. ALONG THE SANTA FE TRAIL
7. THE LAST ROUND UP
8. SIERRA NEVADA
9. MEXICALI ROSE
10. SEARCHING FOR SOMEWHERE
11. I'LL LOVE YOU MORE
12. TUMBLING TUMBLEWEEDS
13. TWILIGHT ON THE TRAIL
14. NEW SAN ANTONIO ROSE
15. DON'T FENCE ME IN
16. ARE YOU SATISFIED
17. GET YOURSELF ANOTHER FOOL
18. FOR YOU, FOR ME, FOR EVERMORE

Artiest info
Website  
 

Label: Jasmine Records

video