ELLIS DELANEY – ORDINARY LOVE

Ellis Delaney is een Amerikaanse folkzangeres uit Minneapolis, Minnesota die zich als doel heeft gesteld om liedjes te schrijven en te zingen die de luisteraars verbinden, in de eerste plaats met zichzelf, maar ook met iets wat ver daarboven staat. Er zijn dezer dagen veel mensen die zich eenzaam voelen en vooral die mensen wil zij ontroeren en een hart onder de riem steken met haar liedjes die folk verzoenen met country- en Americana-muziek.

Een vehikel om al die mensen zo snel en gemakkelijk mogelijk te bereiken is het opnemen van haar liedjes op een plaat en dat is dan ook wat ze nu heeft gedaan met de twaalf songs die te horen zijn op haar nieuwste album “Ordinary Love”. Dat is reeds de tiende studioplaat in haar discografie sinds ze meer dan 20 jaar geleden als singer-songwriter begon op te treden.

De twee liedjes “The Finest Adventure” en het met ukelele begeleide “Ordinary Love” die ze in een live-uitvoering op de twee bijgaande video’s brengt behoren tot dit dozijn vlot in het gehoor liggende songs. Het gaat op dit album vooral om bemoedigende drie minuten-liedjes waarmee ze de luisteraar wil opvrolijken en waarmee ze de cement wil vormen om eventuele gebroken harten zo snel mogelijk terug te lijmen.

Ellis Delaney behoort tot de groep van dames die de vrouwenliefde genegen zijn. Ze is getrouwd met Terri die enkele liedjes op deze plaat samen met haar heeft gecomponeerd en ze zijn ook de liefhebbende moeders van een dochtertje Ruby. Het zijn dan ook de twee belangrijkste mensen die haar uit de liedjesteksten blijkende positieve ingesteldheid hebben gecreëerd. Songs als “I Think About You”, “Bird On A Wire”, “Start Where You Are” en “Happy Life” zijn hiervan de mooie getuigen.

Ook “Paper Wings”, “Somebody Misses You” en “Better Angels” zijn telkens weer zeer melodieuze liefdesliedjes die we in deze tijden nog veel te weinig te horen krijgen. Het zal u intussen wel duidelijk geworden zijn dat wij zeer onder de indruk zijn gekomen van het album “Ordinary Love” van Ellis Delaney en ook u kunt daarvan genieten als u deze prachtige plaat aan uw collectie zal toevoegen.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Singing Crow Music

info: Rob Ellen

video