BETH LEE – WAITING ON YOU TONIGHT

Dat de uit Austin, Texas afkomstige zangeres Beth Lee een dame is die veel platen uitbrengt is een duidelijk ‘overstatement’. Zij debuteerde in 2008 met het album “Cassette, Tapes & Cash Money” dat vier jaar later in 2012 opgevolgd werd door een tweede plaat “One More Time Again” en in 2016 door het samen met haar band ‘The Breakups’ uitgebrachte derde album “Keep Your Mouth Shut”. Daarna bleef het opnieuw vier jaar lang ontzettend stil rond deze vertolkster van Americana-, soul-, country- en rockliedjes.

Maar getrouw blijvend aan de vierjarige periode tussen het uitbrengen van nieuw materiaal mochten we dus in 2020 wel uitkijken naar een nieuwe cd van Beth Lee. En kijk, ze is er inderdaad opnieuw met het elf tracks tellende album “Waiting On You Tonight” dat ze terug solo heeft opgenomen. Dat gebeurde deze keer niet in Texas maar in ‘East Bay’, het ten oosten van San Francisco Bay gelegen gebied in Californië.

Het album “Waiting On You Tonight” is een leuke verzameling van rockliedjes, soulvolle songs en intimistische ballads die Beth Lee allemaal zelf heeft gecomponeerd in de voorbije vier jaar. Als instrumentalist en producer van het nieuwe album deed ze een beroep op Vicente Rodriguez, de drummer bij ‘Chuck Prophet & The Mission Express’. Daarnaast speelden ook James DePrato, eveneens bij ‘Mission Express’, op gitaar en bas en Julie Wolf, bekend van bij ‘Ani DeFranco’ op orgel en melodica, naast Nino Moschella die drums speelt op 1 song en voor backing vocals zorgde tijdens de opname van de liedjes in de studio.

Om de beste songs te selecteren uit het aanbod van deze elf liedjes zijn we zeer kritisch tewerk moeten gaan, maar uiteindelijk bleef het ontzettend moeilijk om ook maar één van deze tracks te schrappen. Vooral de als eerste single uitgebrachte uptempo albumtiteltrack “Waiting On You Tonight” (zie video) en de heerlijke over een turbulente liefdesrelatie verhalende ballads “Playing Along”, “I Won’t Give In”, “Birthday Song”, “Four Letter Name” en “Understand Me” weten ons mateloos te bekoren. Ook slotsong “All The Way”, een op werk van Hope Sandoval en haar band ‘Mazzy Star’ lijkend nummer over een moeilijke maar onvoorwaardelijke liefde, verdient al onze waardering.

Het is dan ook een beetje jammer dat we u hier moeten mededelen dat deze schitterende nieuwe plaat van Beth Lee pas op 12 februari 2021 beschikbaar zal worden gesteld voor het grote publiek. In deze sombere en eenzame lockdown-tijden zouden de prachtige liedjes op “Waiting On You Tonight” voor de broodnodige troost kunnen zorgen, maar door die late releasedatum heeft u voor volgend jaar toch alvast iets om hoopvol naar uit te kijken.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video