MIKE McCLURE – LOOKING UP

We hebben hier bij ‘Rootstime’ in het verleden wel al een aantal keren muzikaal werk van de Amerikaanse singer-songwriter en producer Mike McClure aan u mogen voorstellen. In 2011 schreef ik al een verhaal rond de release van zijn negende officiële album “Fifty Billion” en twee jaar eerder maakten we kennis met deze nu 49-jarige muzikant uit Tecumseh, Oklahoma via zijn zevende soloalbum “Onion”. Mike McClure was medeoprichter van de ‘Red Dirt’-formatie ‘The Great Divide’ uit Stillwater, Oakland waarvan hij de leadzanger was van 1992 tot 2002 toen hij zijn eerste soloplaat “Twelve Pieces” uitbracht.

In de lente van 2016 dook Mike McClure hier ook nog eens op met zijn muzikale vriend Cody Canada via een door collega Dani Heyvaert geschreven recensie van het samen opgenomen dubbele live-album “Chip & Ray, Together Again For The First Time”. Maar nu is het alweer tijd voor een soloplaat van Mike McClure want negen jaar na zijn laatste release “Fifty Billion” komt hij nu op de proppen met een splinternieuw tien songs tellende album dat “Looking Up” als titel meekreeg.

Op deze nieuwe plaat brengt hij alt.country- en rootsrocksongs waarvan zeven tracks door hem van tekst en muziek werden voorzien en de drie andere nummers co-auteurschap vermelden. Zo is de op de eerste video te horen openingstrack “I Am Not Broken” een ode aan zijn vrienden en muzikale mentors die hij in de voorbije jaren heeft moeten afgeven. Vooral de aan prostaatkanker overleden singer-songwriter en producer Joe Henry waarmee hij voor zijn vorige albums heel nauw heeft samengewerkt wordt door hem zeer hard gemist.

De song “Little Bit Of Love” componeerde hij samen met zijn nieuwe liefdespartner Chrislyn Lawrence die ook backing vocals zingt op deze plaat. “Become Someday” is een compositie van Mick McClury en Sherman Connelly, frontman van de formatie ‘War Pony’ uit Oklahoma waarvan McClury in 2013 hun album “Light It Up” heeft geproduceerd. Zijn lichtjes hese stem heeft hij te danken aan langdurig en veelvuldig drankgebruik, maar dat komt hem hier eigenlijk ten goede om deze songs te voorzien van de nodige emoties en sfeer zoals o.a. te horen is in de nummers “Distractions”, “Your Kind Of Blue”, “Dying To Try” en “Sword And Saddle”.

In de op de tweede video te beluisteren song “Orion” vertelt hij over zijn verwoede pogingen om met wisselend succes van zijn alcoholverslaving af te geraken en in het nummer “Here I Am” toont hij zijn dankbaarheid aan al de mensen die hem liefdevol bij dat afkickproces gesteund en geholpen hebben. Hij is nu toch al één jaar ‘clean’ na een pijnlijke echtscheiding en hij vertelt daarover in enkele liedjes op zijn tiende soloalbum “Looking Up”, maar hij verhaalt ook over zijn nieuwe liefde voor Chrislyn Lawrence en over zijn hernieuwde geluk.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video