LIVING ROOM HEROES – TROUBLE IN MIND

Of de Nederlandse Southern soul- en rootsrockformatie ‘Living Room Heroes’ uit Nijmegen de ambitie heeft om op termijn hun groepsnaam te kunnen veranderen in ‘Wide World Heroes’ blijft voorlopig een onbeantwoorde vraag. Zanger Henri Zoetbrood, gitarist Marc van Hout, bassist Matthieu Cleijne en drummer Luuk Adams hebben er op hun derde album “Trouble In Mind” alvast alles aan gedaan om internationaal klinkende songs te schrijven en op te nemen.

In totaal bieden de ‘Living Room Heroes’ veertien nummers aan op de op hun debuutplaat “Days Well Spent” uit 2016 en “Welcome To The Circus” uit 2018 volgende album. Er wordt heel rustig gestart met de a capella gezongen albumtiteltrack “Trouble In Mind” (zie video), waarna er wat ruiger wordt verdergegaan met het bluesy nummer “Up And Away”. Bij de derde track “Nothing To Lose” kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat de uit 1973 stammende hitsong “Radar Love” van ‘Golden Earring’ als inspiratiebron voor het nummer dienst heeft gedaan.

De rocksound primeert ook in “Lost Your Good Thing” waarop gastmuzikant Leon den Engelsen op Hammond B3-orgel excelleert en datzelfde leuke toetseninstrument is eveneens te horen in de daaropvolgende song “This Is No Way To Be”. Bij de songs “Woman” en “Where To Go” komt bij ons de muzikale geest van de in de jaren ’70 populaire Britse hardrockformatie ‘Bad Company’ voor ogen. In het algemeen menen we toch wel zorgvuldig gejatte riffs van vroegere bands in deze nummers te ontdekken en voor alle duidelijkheid: als dit goed gedaan wordt is daar niets mis mee.

Middenin de tracklijst van “Trouble In Mind” krijgen we het enige echte rustpunt op de plaat via de zeer knap gebrachte ballad “Find My Way”, onze favoriete song waarin het zangtalent van Henri Zoetbrood mooi tot uiting kan komen. Op de tweede plaats van onze favoriete liedjes plaatsen wij de midtemporocker “Easier Said Then Done” en brons is er voor de albumafsluiter “Don’t Know Where I’m Bound”.

Maar de ‘Living Room Heroes’ lijken toch eerder op ruige, energieke en stevige gitaarrocksongs te mikken, getuige daarvan de nog resterende nummers “Money”, “Devil Woman” en “Sometimes I Forget”. Met het door de Australische singer-songwriter en gitarist Jaimi Faulkner geproduceerde album “Trouble In Mind” mogen de vier ‘heroes’ van dit Nederlandse rockkwartet vol vertrouwen hun focus beginnen te verleggen van de ‘living room’ naar de ‘wide world’.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Butler Records / Bertus

video