HAT CHECK GIRL – KISS ME QUICK

“Tenderness” in 2010, “Six Bucks Shy” in 2011, “Road To Red Point” in 2012, “Goodbye Butterfield” uit 2014, “At 2 In The Morning” uit 2015, “Two Sides To Every Story” uit 2016 en “Cold Smoke” uit 2018: dat zijn de titels en de releasejaren van de zeven albums die zangeres Annie Gallup en singer-songwriter Peter Gallway al samen hebben uitgebracht onder de groepsnaam ‘Hat Check Girl‘. Daarnaast kwam er elk jaar ook nog wel één of andere soloplaat van beide muzikanten op de markt, enkel even onderbroken door de ziekte van Lyme die Annie jammerlijk heeft getroffen en die hun vele touren definitief heeft doen stopzetten.

Het moge duidelijk zijn dat door die grote hoeveelheid uitgebrachte platen hun songschrijverstalent ongelimiteerd is. Want nu is er alweer een achtste ‘Hat Check Girl‘-album in aantocht dat bedacht werd met de uitnodigende titel “Kiss Me Quick” in 2010. Het gaat hier echter niet om hun versie van de gelijknamige Elvis Presley-klassieker uit 1962, maar wel om twaalf nieuwe composities van beide artiesten-geliefden die een tijdje geleden vanuit Santa Barbara, Californië naar een voor Annie meer geschikte woning in Rockland, Maine zijn verhuisd.

Ze zingen ook nu weer allebei uitstekend op deze sfeervolle Americana-tracks, terwijl Peter Gallway op elektrische en akoestische gitaar speelt, maar ook op accordeon, keyboards, basgitaar en drums en Annie Gallup knap werk op elektrische gitaar, lap steelgitaar en dobro aflevert. De eerste song op dit album “Moving West” en de laatste song zijnde de titeltrack “Kiss Me Quick” zijn de twee nummers die u kan voorbeluisteren op de aan deze recensie toegevoegde audiovideo’s.

Allerlei folk- en country-elementen kunnen in de meeste songs van ‘Hat Check Girl‘ teruggevonden worden. De vaak intimistische en sfeervolle liedjes volgen elkaar dan ook snel op en de telkens weer verrassende verhalen die het duo in die nummers vertellen weten uw aandacht ook nu weer van begin tot einde vast te houden. Onze favoriete liedjes uit deze nieuwe plaat naast de twee songs op de audiovideo’s zijn “How Far Will You Go“, “Best Kept Secret In Blue Hill“, “One And The Same“ en “He Loved Horses“, stuk voor stuk emotioneel gepresenteerde nummers die zo schitterend harmonieus samen worden gezongen door Peter Gallway en Annie Gallup. Daarnaast was het voor ons ook nog aangenaam genieten van de enige vrolijke uptempotrack “New Old Life“ en van de door Annie Gallup in ‘spoken word‘-formaat ingeleide song “Memory“.

(valsam)
“What can we still say about the new record ‘Kiss Me Quick’ from Peter Gallway and Annie Gallup, better known as ‘Hat Check Girl’. ‘Superb!, Wonderful vocal harmonies!, Excellent songwriting!, Great melodies! & Interesting stories!’ should serve the purpose. And to conclude: a ‘quick kiss’ from us for both extremely talented artists.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: HAT CHECK GIRL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Gallway Bay Music

Info: Hemifran

video