THE FURIOUS SEASONS – LA FONDA

‘The Furious Seasons” is een akoestisch folkpoptrio uit Los Angeles dat bestaat uit zanger-gitarist en songschrijver David Steinhart, zanger-gitarist en dobrospeler Paul A. Nelson en bassist en keyboardsspeler Jeff Steinhart, David’s broer en medeoprichter van de groep in 1984. De in hun songs vertelde poëtische verhalen handelen over de mensen en de gebeurtenissen in het hedendaagse L.A.

Het was pas na de release van hun vijfde album “Look West” in 2016 dat wij bij ‘Rootstime’ kennis maakten met dit trio en collega Eric Schuurmans mocht in de zomer van 2018 ook nog een recensie schrijven naar aanleiding van hun laatste studioalbum “Now Residing Abroad”. Nu is er opnieuw een plaat van ‘The Furious Seasons’ op de markt gebracht onder de titel “La Fonda” en live opgenomen en geproduceerd door vijfvoudig ‘Grammy Award’-winnaar Alfonso Rodenas.

Op dit album staan tien nieuwe nummers die opnieuw volledig in een akoestisch formaat worden gepresenteerd. De op de video te beluisteren eerste single “As A Matter Of Fact” is eveneens de openingstrack van deze plaat. Gastmuzikanten die aan de opname van één of meerdere songs hebben bijgedragen zijn drummer Edoardo Tancredi, violiste Aubrey Richmond en accordeonspeler Arlan Oscar.

“La Fonda” werd opgenomen in Malibu Canyon, Californië en bevat enkele heel mooie folkliedjes waarbij we vooral “Burn Clean”, het swingende “I Was An Actor” en de ballads “Slide Into Sadness”, “Pitch Black” en slotsong “I Want To Be Sure” als uitschieters willen vermelden. Er zijn ook twee liedjes die verhalen over de begrafenis van David, een goede vriend uit Indiana: “Vast Divide” en “Your Irish Funeral” waarmee David Steinhart de overleden vader van zijn petekind met een waardig afscheid en eerbetoon wil herdenken.

(valsam)
“Founder David Steinhart is the songwriter of all ten tracks on the album “La Fonda”, the 7th record from the Los Angeles-based acoustic folkpoptrio ‘The Furious Seasons’. Some very personal stories are shared with us and some are reflections on the daily life of people and telling about events in today’s metropolis L.A.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE FURIOUS SEASONS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Stone Garden Records
Info: Hemifran

video