VAN DARIEN – LEVEE

 

In deze niet zo leuke coronatijden is het altijd plezant om eens de muziek van een nieuwe artieste te mogen ontdekken. Dat de uit Weatherford, Texas afkomstige Van Darien zo’n ontdekking mag genoemd worden bewijst deze jongedame met de tien liedjes op haar eerste volwaardige album “Levee”, folk- en alt.country-songs die recht vanuit het hart geschreven werden en op een sfeervolle en vaak emotionele wijze door haar werden ingezongen voor deze plaat.

Voor de opname van deze songs trok ze naar de ‘Glass Onion Studio’ van producers Steven Cooper en JD Tiner in Nashville, Tennessee, ‘the home of country music’ waar ze sinds 2015 een nieuwe thuis heeft gevonden. In deze liedjes reflecteert ze op de positieve en minder leuke gebeurtenissen uit haar nog prille leven. Dat zorgt er voor dat de luisteraar al snel wordt meegezogen in de wereld van deze als Vanessa Darien geboren zangeres.

Om ook u van haar grote talent te overtuigen geven we u op de video’s bij deze recensie twee songs mee uit deze zeer mooie debuutplaat. Het zijn de openingstrack “Ponderosa” en het wat dromerige, imtieme liedje “Cardboard Boxes”, maar ook van alle andere nummers op “Levee” kan u video’s vinden op YouTube en die zoektocht naar topsongs zouden we u dan ook warm willen aanbevelen.

Want ook andere nummers zoals “Gone”, titeltrack “Levee”, “American Steel”, “What’s Killing Me”, het heerlijke “Insanity” en de samen met country- en popzangeres Maren Morris geschreven en gezongen nummers “Low Road” en “Twisted Metal” zijn zeer de moeite waard. Het liedje “The Sparrow & The Sea” is een erg knap gezongen duet dat Van Darien samen brengt met countryzanger Owen Beverly uit Nashville. U merkte het al wel, wij zijn helemaal gewonnen voor deze eerste plaat van Van Darien.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: VAN DARIEN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Mechanical Heart Music

video