BOSS BLACK ROCKERS – VOL. 10: EENY MEENY MINIE MOE

In de door retrolabel ‘Koko-Mojo Records’ uitgebrachte serie “Boss Black Rockers” zijn we aan het tiende en laatste verzamelalbum toegekomen. Zoals alle voorgaande platen kreeg ook deze cd over de R&B- en rock’n’roll-liedjes van de Afro-Amerikaanse artiesten een toepasselijke titel die op één of andere wijze overeenkomstig is met de muziek die er op terug te vinden is. ‘Volume 10’ heet “Eeny Meeny Minie Moe” naar de gelijknamige song van Dave ‘Baby’ Cortez uit 1958 die gebaseerd is op het stokoude kinderwijsje met een telrijmpje in de tekst. Het is maar één van de 28 liedjes die op deze verzamelaar te horen zijn en waarvan we ter illustratie een geluidsvideo hebben toegevoegd.

Net als bij de vorige negen verzamelalbums in deze serie krijgen we hier ook heel wat obscure songs van vaak nog meer obscure zwarte artiesten uit Amerika. Maar ook enkele bekende namen offreren één van hun nummers, weliswaar dikwijls niet de grootste hit waarmee ze achteraf internationale bekendheid wisten te verwerven. Zo is de eerste song op deze plaat een nummer van het duo ‘Bob And Earl’ waarvan iedereen zich zeker de originele hitversie van de song “Harlem Shuffle” zal herinneren. Hier brengen ze echter het liedje “You Made A BooBoo”.

Een andere gekende naam is die van Junior Wells, een bluesmondharmonicaspeler uit Memphis die zijn grootste hits scoorde met het nummer “Messin’ With The Kid” dat wel op deze cd staat en met het later vaak gecoverde “Little By Little”. Van de door ‘Leiber & Stoller’ gecomponeerde klassieker “Love Potion No. 9” gekende R&B-formatie ‘The Clovers’ werd het liedje “Hey Doll Baby” voor dit album weerhouden. ‘Electric Blues’-zanger Johnny Fuller’s grootste hits waren “Haunted House” en “All Night Long” maar op deze plaat krijgen we van hem het nummer “Sister Jenny” aangeboden.

Maar de echte verrassingen op deze en eigenlijk op alle voorafgaande “Boss Black Rockers”-verzamelalbums zijn de van onder het stof gehaalde R&B- en rockliedjes van artiesten waarvan u en ik wellicht nog nooit hebben gehoord, zoals bijvoorbeeld het vaak gecoverde nummer “Raunchy” dat u op de tweede video in de versie van Ernie Freeman kunt horen. Dat zijn volgens ons de leukste ontdekkingen voor elke rechtgeaarde liefhebbers van deze muziekgenres en het blijken vaak ook de songs te zijn die als inspiratiebron hebben gediend voor latere hitklassiekers van andere artiesten.

(valsam)

 

 

TRACKLIST:
1. You Made A BooBoo - Bob And Earl
2. The Girl I Married - Big Boy Miles
3. Oh Babe -Lester Robertson
4. Love Me Like Crazy - Doc Starkes And The Nite Riders
5. Raunchy - Ernie Freeman
6. I Love You - Elton Anderson
7. Holy Smoke Baby - The Cadillacs
8. Messin' With The Kid - Junior Wells
9. Watchdog - Jimmy Good
10. That's All - Al Garris
11. Eeny Meeny Minie Moe - Baby Cortez
12. Hey Doll Baby - The Clovers
13. Please Come Home - Big Al Downing
14. The Jump - Ritchie Richardson And The Jaguars
15. Gonna Let It Go This Time - Ray Sharpe
16. Black Bottom Blues - King Coleman
17. Get On The Right Track Baby - Titus Turner
18. Yama Yama Pretty Baby - Richard Berry
19. Hey Mrs Jones (Part 1 ) - The Check-Mates
20. Jailbird - Red Smiley And The Veltones
21. Sister Jenny - Johnny Fuller
22. Teenage Party - Sonny Knight
23. Bloodshot Eyes - Wynonie Harris
24. Peepin' Tom - Chuck Flamingo
25. Rock & Roll Fever - Willie Egan
26. Two Big Feet - Henry And Mamie
27. When I Was Single - The Jive Five
28. Take Me Back - Al Brown And His Tunetoppers

Artiest info
Website  
 

Label: Koko-Mojo Records