JEREMY PARSONS – THINGS TO COME

 

Here’s to all the Things To Come
Despite the Tragedy abound
Good Ole Days always ahead
With hopes, the Masquerade dies out
Lillian, Lillian where will you go
No Looking Back if not for growth
I Am what I am, they said with a grin
My Issues aren’t me, and I refuse to be them
Life is a trip, hold on tight, Sit And Spin
Something Other Than You Are and much more lies within

In deze tien regels en zinnen werden de titels verwerkt van de tien songs uit het album “Things To Come” van de Texaanse country- en Americana-zanger en songschrijver Jeremy Parsons uit San Antonio. Deze gitaarspelende muzikant timmert al sinds een tiental jaren aan zijn weg in het Amerikaanse muzieklandschap en dit lijkt de laatste jaren alsmaar beter te gaan lukken, mede dankzij het succes van zijn laatste album “Things I Need To Say” uit 2017.

Als een echte cowboy met hoed en lange outlaw-jas stond hij in 2010 afgebeeld op de hoes van zijn debuutalbum “Doggondest Feelin’” dat vanuit Nashville, Tennessee werd gelanceerd. De cowboyhoed en de lange jas zijn dezer dagen opgeborgen, maar zijn liefde voor de bij deze kledingstijl horende countrymuziek is bij Jeremy Parsons probleemloos overeind gebleven op zijn nieuwe plaat “Things To Come”.

Zijn songschrijverstalent is door de jaren heen verder positief ontwikkeld en dat weerspiegelt zich in de verhalende songteksten die hij voor zijn nieuwe liedjes neerpende. Het zijn woorden die vooral omwille van hun inhoud zullen aanspreken bij twintigers en dertigers die keuzes moeten maken over hoe ze hun verdere leven willen ontwikkelen en welke hobbelige paden ze daarbij willen bewandelen. Op de lyrics-video’s bij deze recensie kunt u kennismaken met twee van dergelijke verhalende songs uit dit album met eerst “Something Other Than You Are”, gevolgd door de albumtiteltrack “Things To Come”, respectievelijk de laatste track en de eerste song uit deze plaat.

Heel introspectief en levensbeschouwelijk wordt het in de naar zijn verleden reflecterende nummers “Tragedy”, “Masquerade”, “Issues” en “Looking Back”, vier indrukwekkende liedjes met tot diep nadenken uitnodigende songteksten die overlopen van diepzinnige metaforen. Aan sfeervolle liedjes ontbreekt het trouwens helemaal niet op “Things To Come”. In dat verband willen we hier graag de songs “Good Ole Days”, “Lillian”, “I Am” en “Sit And Spin” vermelden, eenvoudige maar niet te grotesk georkestreerde nummers met telkens toch een betekenisvolle boodschap in de tekst.

We hebben na de beluistering van deze plaat het gevoel dat we een evaluatie van ons eigen leven hebben gemaakt aan de hand van de liedjes die Jeremy Parsons op dit album “Things to Come” heeft gebracht. En volgens onszelf hebben we het er al bij al tot op heden nog niet zo slecht van afgebracht.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JEREMY PARSONS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: JM Parsons Country

video