WREN – PINK STONE (SONGS FROM MOOSE LODGE)

 

‘Wren’ is de artiestennaam van de Amerikaanse singer-songwriter Laura Adrienne Brady uit Seattle, Washington. Zij is een heus multitalent als schrijfster, muzikante, lesgever en communicatiespecialist en ze heeft een opleidingsachtergrond in vreemde talen, internationale relaties en ontwerpen. Haar nobele objectieven in het leven liggen in het positief bijdragen aan de evolutie van een meer duurzame samenleving.

Voor haar muzikale ambities opteert ‘Wren’ voor zelfgeschreven folkliedjes die geïnspireerd zijn op Keltische traditionele folk. Met het album “Pink Stone (Songs From Moose Lodge)” brengt ze haar derde plaat op de markt na debuutalbum “Bone Nest” uit 2012 en “Stitch An Ocean” uit 2016. Haar filosofisch en spiritueel getinte songteksten handelen over dromen, de natuur en de mythologie maar ook over eenzaamheid en intimiteit.

Het schrijven van de liedjes voor deze nieuwe plaat begon eind 2016 nadat zij door vrienden was uitgenodigd om bij hun afwezigheid op hun huisje te komen passen dat ze ‘Moose Lodge’ noemen. Dat huis staat in Methow Valley nabij Washington, een oord gelegen temidden grote bergtoppen en wildstromende rivieren. Laura was lange tijd ziek geweest en had al een tijdje geen nieuwe songs geschreven. De vier seizoenen die ze in ‘Moose Lodge’ doorbracht inspireerden haar tot het componeren van de tien nummers die op het album “Pink Stone (Songs From Moose Lodge)” staan.

De openingstrack en tweede single “The Sun Is Going Down” is een typische Keltische folksong die de luisteraar al meteen aangenaam laat kennismaken met de warme engelachtige stem van ‘Wren’. Andere verhalende nummers zijn “Pedal Strong”, “Tracks”, “Wandering Queen” en “Corn Stalks”. De intimistische titeltrack “Pink Stone” vormt de spreekwoordelijke brug naar “Come Back River”, het nummer dat als eerste single uit dit album werd getrokken en op de eerste lyrics-video beluisterd kan worden. Op de andere video brengt ‘Wren’ u het prachtige liedje “Cedar Tree Boy” waarop zangeres Krista Detor meezingt en dat als derde single werd gelanceerd. Net daarvoor hoorden we het volgens ons mooiste nummer van deze plaat: “Kite Out On The Ocean” dat fijne herinneringen oproept aan de songs van de Ierse zangeres Mary Black.

‘Wren’ begeleidt zichzelf bij het zingen op haar klassieke akoestische gitaar en de andere muzikanten die bijdroegen tot de realisatie van dit album zijn Krista Detor op piano en accordeon, Dena El Saffar op viool, Art Heckman op mondharmonica en Ben Lumsdaine op drums en percussie. Verder waren er ook nog gastmuzikanten die op één of ander nummer een instrumentale bijdrage afleverden, zoals albumproducer, multi-instrumentalist en Krista Detor’s echtgenoot David Weber die op zeven van de tien tracks meespeelt. Bij dit album hoort ook een gelijknamig boek waarin ‘Wren’ in 98 pagina’s de met mooie foto’s en illustraties omklede verhalen achter het totstandkomen van deze liedjes vertelt.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: WREN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Swimming Rabbit Records

video