STRUNG LIKE A HORSE – WHOA!

Een debuutplaat van een jonge Amerikaanse alt.rockgroep uit Chattanooga, Tennessee heeft onze redactie bereikt met als doel wat promotie te maken in Europa voor het muzikale werk van de formatie ‘Strung Like A Horse’. Centrale figuur van de groep is Clayton Maselle, songschrijver en leadzanger-gitarist. De andere bandleden zijn bassist Dan Pinson, gitarist en toetsenist Tyler Martelli en drummer-percussionist Eric ‘Crispy’ Crisp.

Met hun eerste volwaardige album “Whoa!” laten ze ons genieten van twaalf zelfgecomponeerde country- en Americana-nummers, aangevuld met “Forget What They Think”, een gekuiste ‘radio edit’-versie van de akoestische openingstrack “Fuck What They Think”, een muzikale oproep tot rebellie tegen de politieke betweters in Washington DC. De tweede track op de plaat is de aan werk van ‘Kings Of Leon’ herinnerende single “Till The Wheels Fall Off” die u op de tweede video kunt beluisteren. Maar eerst kunt u op de eerste video genieten van het al even mooie catchy nummer “Crazy Like Me”.

Eigenlijk kunnen we geen enkele track van deze plaat een wat mindere kwotering geven want er zijn naast de twee net vermelde songs nog andere pareltjes terug te vinden op dit schijfje. Dan denken we vooral aan de nummers “Gold In Their Souls” en “Dreamin’”, bluegrass-song “Lookin’ For Love”, akoestische ballads “I Was Born Here” en “Without You” en het uptempo gebrachte “Smile While We Go” waarbij we gelijkenissen opmerken met de muziek van ‘Mumford & Sons’. Er zijn ook enkele gastmuzikanten in de studio gehaald om de opnamen nog wat meer instrumentaal in te kleuren. Zo speelt Paddy King op fiddle en Wes Corbett op banjo en zingen singer-songwriter Nicki Bluhm uit Lafayette, Californië en Dustin French mee op respectievelijk “Cold & Lonesome” en “Without You”.

Producer van ‘Whoa!” is de 34-jarige Amerikaan Matt Ross-Spang uit Memphis, Tennessee die ondanks zijn jonge leeftijd toch al meerdere Grammy Awards voor werk in de wacht wist te slepen met albums die hij producete of engineerde voor o.a. John Prine, Chris Isaak, Mary Chapin Carpenter, Corb Lund, Margo Price en Jason Isbell. Met deze eerste uitstekende debuutplaat van ‘Strung Like A Horse’ heeft hij alweer een ‘winner’ aan zijn lijstje toprealistaties toe te voegen, maar de meeste credits voor dit werk gaan natuurlijk toch naar de vier muzikanten van deze beloftevolle band.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: STRUNG LIKE A HORSE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Transoceanic Records

video