EDDIE SEVILLE – HIGH & LONESOME (EP)

De naam van de Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Eddie Seville uit Connecticut is bij ‘Rootstime’ al sinds meerdere jaren gekend. In 2009 zagen we hem al drummend aan het werk tijdens een live-optreden van zijn vriend ‘Frank Carillo & The Bandoleros’ in het Nederlandse Terneuzen. Hij is daarnaast ook nog als leadzanger en drummer actief geweest bij twee alt.countrygroepen ‘The Vibro-Kings’ en ‘Steel Rodeo’. ‘Golden Earring’-gitarist George Kooymans nam in het verleden ook twee nummers op die door Eddie Seville werden geschreven en op zijn EP “Straw Dogs” geplaatst.

De tweede kennismaking met deze allround-muzikant was er in 2009 toen hij samen met singer-songwriter en advocaat Steve Mednick het album “La Collaborazione Dei Due” heeft opgenomen. Daarna duurde het tot 2014 toen we op onze redactie zijn soloalbum “Ragged Hearts” voor een recensie kregen aangeboden. Die plaat volgde op zijn cd “The King’s Highway” uit 2012.

Anno 2021 komt Eddie Seville met een vijf songs tellende EP op de proppen. Titel van het werkstuk is “High & Lonesome”, zo vernoemd naar de tweede song op dit minialbum. Zelf speelt hij bij deze nummers op gitaar, basgitaar, mandoline, drums en mondharmonica en zingt hij natuurlijk alle vijf door hemzelf gecomponeerde liedjes. Toch valt er ook wat extra steun van muzikale vrienden te noteren voor deze cd. Zo spelen Billy K. op sologitaar, Michael Speranza op basgitaar en Isaac Civitello op drums bij de ballad “One More Guitar” en het rockende “All Night Radio” die u beiden op de bijgaande video’s kunt beluisteren.

Voor de albumtiteltrack en countryballad “High & Lonesome” en het typische Americana-nummer “Seeds In The Wind” komen daar Jimmy Wilkas bij op piano en accordeon en Peter Adams die op pedal steelgitaar meespeelt. Bij de afsluitende song “Talking To Myself” wordt het instrumentarium enkel bespeeld door Eddie Seville op gitaar, mondharmonica, basgitaar en drums en Isaac Civitello op orgel en piano. Deze laatste muzikant tekende bovendien ook voor de rol als producer en opname-ingenieur bij dit plaatje.

(valsam)
“Connecticut-resident Eddie Seville is a very busy musician. He is a multi-instrumentalist and vocalist, both solo and in the alt.country bands ‘The Vibro-Kings’ and ‘Steel Rodeo’. After having released a few full-cd’s, he now presents five self-penned Americana-songs on his EP ‘High & Lonesome’, which is hopefully only a small appetizer for a soon to follow new album.” – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: EDDIE SEVILLE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Rodeo Records

Info: Hemifran

video