THE ODD BIRDS – BETTER DAYS (EP)

‘The Odd Birds’ zijn twee ‘vreemde vogels’ met roots in de Amerikaanse staat Californië. Hun namen zijn Ron Grigsby (afkomstig uit Hot Spring, Arkansas) en Jennifer Moraca (uit Walnut Creek, Californië) en ze brengen country-, folk- en rockliedjes die gekenmerkt worden door hun harmonieuze samenzang. Ron Grigsby is eveneens een multi-instrumentalist want op hun onlangs uitgebrachte EP “Better Days” speelt hij op akoestische en elektrische gitaren, basgitaar, piano en mondharmonica, terwijl Jennifer Moraca naast het zingen zichzelf begeleidt op een authentieke akoestische gitaar.

Voor de opname in de ‘Wandering Star Studios’ van de zes liedjes op hun pas na tien jaar optreden verschenen debuutplaat “Better Days” kregen ze bovendien nog wat extra instrumentale bijstand van singer-songwriter Bobby Byrnes die op twee nummers basgitaar, orgel en leadgitaar speelt en ook voor de rol van producer tekende. Het drum- en percussiewerk bij alle tracks komt voor rekening van Matt Froehlich.

Vier van de zes songs zijn originele nummers die gecomponeerd werden door Ron en Jennifer samen. De andere twee tracks zijn coverversies van liedjes van andere toppers uit het muzikale verleden. De eerste gecoverde song is “Willin’”, een lied dat in 1970 werd geschreven door Lowell George voor het album “Little Feat” uit 1971. Het andere covernummer is het van Gram Parsons gekende “Return Of The Grievous Angel”, een song van het album “Grievous Angel” uit 1974 en pas in 1982 op single uitgebracht. Dat nummer werd later ook nog gecoverd door o.a. Emmylou Harris, ‘Counting Crows’ en Lucinda Williams en David Crosby in 1999 voor een aan Gram Parsons opgedragen tribute-album.

Bij hun live optredens brengen ze voornamelijk covers van songs die we kennen van o.a. ‘First Aid Kit’, Emmylou Harris, Elvis Costello, Elton John, Steve Earle en Tom Petty. Op de video kunt u de EP-titeltrack “Better Days” beluisteren. De drie nog niet vermelde liedjes van eigen hand zijn countryrocker “Jenny-Lynn (Won’t You Come Home)”, de door Ron Grigsby gezongen ballad “Fly” en de op werk van Jackson Browne of ‘The Eagles’ lijkende openingstrack “Better Get Outta Town”. Deze EP is een leuke kennismaking met ‘The Odd Birds’ die ons in de komende jaren wellicht nog meer van dat alles zullen gaan brengen.

(valsam)
“The EP ‘Better Days’ and its six tracks are providing a nice welcome to the Californian duo ‘The Odd Birds’, being Ron Grigsby and Jennifer Moraca. Next to two well-selected cover versions, they also present four self-penned songs on this first record in their already ten years old musical career.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE ODD BIRDS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video