BILLY JONES & DELTA BLUES OUTLAWS – BILLY JONES & DELTA BLUES OUTLAWS

 

 “An authentic American blues band…“

Billy Jones is een authentieke Amerikaanse soul/blues zanger en gitarist uit North Little Rock, Arkansas. Verwar hem niet met de zanger en gitarist, die bekend werd als medeoprichters van de rockband The Outlaws. Billy was als kind al een grote fan van artiesten als B.B. King en Elmore James. Op latere leeftijd maakte hij deel uit van de band van Yvette Marie Stevens aka Chaka Khan en de soul en funk band The Bar-Kays.

Jones is een van die artiesten opgezadeld met een opdracht: “het bevorderen en uitbreiden van de “Great Soul Music” en ervoor zorgen dat ze beschikbaar blijft voor toekomstige generaties…”.

Billy Jones & the Delta Blues Outlaws zijn al meer dan 20 jaar muzikaal actief en een van de meest gevraagde variétébands in het circuit van Mid-South. Ze brengen een repertoire dat een breed scala aan muziekstijlen omvat. Ze tourden al in Europa en stonden ook al in België en Frankrijk (Blues Passion, Cognac) op de planken.

Deze cd, zo schreef iemand, doet me denken aan de film Forrest Gump. Je weet niet wat je gaat krijgen. Dit geldt hier ook, want het is niet mogelijk om de bandleden te identificeren of om andere credits te vinden, want er is geen informatie -ook niet online- te vinden. De bezetting bestaat uit drums, bas en keyboards met Billy op gitaar en zang en de muziek is een samensmelting van soul, R&B, funk, blues en bluesrock.

Aanvang dit jaar verscheen, na vele jaren, een titelloos album met 15 nummers. Het opent met “The One You Need”, een warme en rustige soul blues die je al voluit laat genieten van Jones’ prachtige soulstem en de blazers, die het nummer nog meer en warmer inkleuren. Vanaf de eerste akkoorden van de slow blues “Liar” snijdt Jones al met zijn psychedelische blues gitaar door de harten. Hij is wat meer funky op “My Love is Real”, heel innemend op “Someone New” en opnieuw de uitgesproken blues man op “Biggest House in Town”, waarin het orgel een belangrijke rol speelt. Ook op “Love Nobody Else” en “I’m Yo’ Freak” is hij de badass op gitaar, maar op de country ballade “Chiseled in Stone” is hij dan weersuikerzoet. De piano leidt op het rockende “Ready For Some Lovin’”, “Alligator Farm” is pure delta blues en het funky, door Stax beïnvloede “Man & a Half” tovert snel een grote glimlach op mijn gezicht. Dit is absoluut een feelgood-nummer. Na de rustige blues shuffle “Doin’ Alright Again” sluit Jones af met een BB King cover, “Don’t Answer the Door”.

‘Billy Jones & Delta Blues Outlaws’ is een gevarieerd bluesy en soulvol album. De muziek van Billy Jones is geschreven voor jong en oud van nu en misschien zal dat iedereen ertoe aanzetten om naar zijn boodschap te luisteren.

“’Billy Jones & Delta Blues Outlaws’ is a varied bluesy and soulful album. Billy Jones' music is written for young and old today and, perhaps that will encourage everyone to listen to Jones’ message… “ (ESC – rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: BILLY JONES & DELTA BLUES OUTLAWS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album track list: 01. The One You Need – 02. Liar – 03. My Love is Real – 04. Someone New - 05. Biggest House in Town - 06. Can’t Let You Go - 07. Love Nobody Else - 08. Chiseled In Stone - 09. I’m Yo’ Freak - 10. Ready for Some Lovin’ - 11. Alligator Farm - 12. Man & A Half - 13. Marry My Mother-In-Law - 14. Doin’ Alright Again - 15. Don’t Answer the Door [James F Johnson] / Music/Lyrics by: Billy Jones, or as [noted: 15] ℗ & © 2021 | Album credits: Billy Jones: vocs, guitar & bass, drums & keys            

Discography BILLY JONES (& DELTA BLUES OUTLAWS): Billy Jones & Delta Blues Outlaws [2021] | tha’ Bluez [2005] | Birds of Sea [1974] | Ballads [1972] |

 

Artiest info
Website  
 

spotify

Label: Delta Blues Records

video