WRD – THE HIT

Artiest info
Website
facebook

Producer Eddie Roberts van het label ‘Color Red Records’ is zelf ook een begenadigde gitarist zoals we al hebben kunnen horen op het recent besproken album “Sunday Afternoon” van zijn soul- en funkformatie ‘True Loves’. Maar hij is ook een heel actieve componist en artiest want ook in de hier besproken groep ‘WRD’ is hij de centrale figuur op elektrische gitaar die samen met Hammond B3-organist Robert Walter en drummer Adam Deitch elf geheel instrumentale jazz-, funk- en soultracks heeft gecomponeerd voor het nieuwe album “The Hit”.

‘WRD’ staat dus voor ‘Walter/Roberts/Deitch’ zijnde de familienamen van de drie bandleden. Naast de drie vaste groepsleden zijn er ook instrumentale bijdragen aan deze nummers van Nick Gerlach op tenorsaxofoon en Josh Fairman op basgitaar. Deze plaat werd in de ‘Color Red Studio’ van Eddie Roberts in Denver, Colorado opgenomen. Hij trad ook op als producer van het album waaruit we de tracks “Judy” en “Meditation” selecteerden voor de twee video’s die we aan deze recensie hebben toegevoegd. Andere nummers die ons wel konden bekoren waren het naar de seventies refererende soulnummer “Sleep Depraved”, “Chum City”, het uptempo dansnummer “Corner Pocket”, “Pump Up The Valium” en “Bobby’s Boogaloo”.

“The Hit” is de debuutplaat van het trio ‘WRD’ en bevat voornamelijk nummers waarin het orgelspel van Robert Walter domineert. Hij componeerde dan ook zeven van de elf tracks die voor dit album werden opgenomen. Vaak gebeurde dat na korte geïmproviseerde jamsessies die in de zomer van 2018 en de winter van 2019 tussen deze drie rasmuzikanten plaatsvonden, waarna meteen tot een live registratie van hun muziek werd overgegaan. Wie enkele decennia geleden fan was van de orgelklanken die bands als ‘The Spencer Davis Group’ of ‘Booker T. & The MG’s’ voortbrachten zal zeker ook met genoegen dit album “The Hit” van ‘WRD’ aan zich voorbij willen horen gaan.

(valsam)