TRUE LOVES – SUNDAY AFTERNOON

Artiest info
Website
facebook

In de serie funk- en soulplaten van het ‘Color Red Records’-label zijn we aanbeland bij het bonte gezelschap dat zich ‘True Loves’ noemt en zijn thuishaven heeft in Seattle, Washington. Zij brengen uitsluitend instrumentale nummers in deze opwindende muziekgenres en de acht muzikanten die daarvoor verantwoordelijk mogen worden geacht zijn gitarist Jabrille ‘Jimmy James’ Williams, bassist Bryant Moore, drummer Dave McGraw, percussionist Ivan Galvez en een blazerskwartet bestaande uit Jason Cressey op trombone en slide trompet, Gordon Brown op tenorsaxofoon en fluit, Greg Kramer op trombone en Skerik (van de band ‘Garage À Trois’) op baritonsaxofoon.

Op hun recentste album “Sunday Afternoon” brengen de heren van ‘True Loves’ tien nummers die door hun vrolijkheid en dynamisme de luisteraar op de dansvloer zullen begeleiden om er pas na de laatste tonen van slotsong “Lavender” in volle tevredenheid terug af te komen. Op de tweede video laten we u genieten van een volledig optreden en een interview dat de band in Amerika heeft gegeven voor ‘KEXP Radio’ en de eerste video laat u kennismaken met de albumtiteltrack en eerste single “Sunday Afternoon”.

‘True Loves’ werd in 2014 opgericht na een leuke jamsessie van enkele bandleden in Seattle. Jabrille Williams, Bryant Moore en Dave McGraw namen hun debuutalbum “Famous Last Words” op in 2017 dat nu een opvolger krijgt met dit album “Sunday Afternoon”. Het op de sound van de swinging sixties gebaseerde uptempo gebrachte openingsnummer “S.O.S.” zorgt meteen voor de gepaste sfeer en houdt de dans-, soul- en funkmuziek minnende luisteraar daarna in de ban met de nummers “Did It Again”, “First Impression”, naast “Yard Byrds” en “Kabuki” die allebei eerder al als single door deze band werden uitgebracht.

De bijdrage van de blazerssectie aan de tien tracks op dit album is aanzienlijk en een aantal keren zelfs echt indrukwekkend te noemen. Deze instrumentale muziek zorgt voor een heerlijke soundtrack bij uw feestje dat zowel op een zonnige als op een druilerige zondagnamiddag kan plaatsvinden. Het zal u en uw eventuele danspartners ongetwijfeld in een vrolijke stemming brengen en wellicht zorgen voor een herstart van het afspelen van deze plaat als de slotakkoorden van het laatste groovy nummer “Lavender” door de speakers van uw stereoinstallatie hebben weerklonken.

(valsam)